Õed Umbid tegid 470 klassi EM-il avastardi

Pühapäeval algas Itaalias Garda järvel purjetamise 470 klassi EM. Eestit esindav õdede tiim Marjaliisa Umb – Elise Umb (PSS Maru) paikneb avapäeva järel 14. kohal.

Pärast kaks päeva väldanud paduvihmatingimusi valitsesid tänast avasõitu päikesepaiste ning 8-sõlmene tuul. Naiste arvestuses võitsid esimese sõidu Sylvia Vogl – Corolina Flatscher Austriast, järgnesid sakslannad Annina Wagner – Marlene Steinherr ning taanlannad Henrietta Koch – Lene Sommer. Marjaliisa Umb – Elise Umb võtsid avasõidus 33 naiskonna seas 14. koha.

Tiitliheitlusesse asusid 470 klassi parimad purjetajad 32 riigist üle maailma, stardiliinil võtsid kohad sisse ligi 119 paati. EM-ist võtavad osa 86 meeskonda ja 33 naiskonda, mehed võistlevad kolmes laevastikus ning naised ühes laevastikus. Euroopa meistrid selguvad laupäeval, 14. juunil.

EM-i koduleht ja tulemused: http://www.fragliavelariva.it/

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit – www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.