Melges 24 MM-il võistlevad kolm Eesti paatkonda

Pühapäeval saab Sardiinias Porto Cervo Marinal avalöögi Melges 24 klassi MM, Eesti on Volvo Melges 24 World Championship 2008 regatil tänavu esindatud kolme võistkonnaga.

MM-ile kogunevad 116 meeskonda üle maailma, nende seas kolm Kalevi Jahtklubi meeskonda. Tõnu Tõniste juhtimisel asub võistlustulle valitsev amatööride Euroopa meister Lenny, meeskonnaga kooseisus Kalev Tanner, Maiki Saaring, Ants Haavel ja Andres Rohtla. Black Pearli tüürib Tiit Vihul, kelle meeskonda kuuluvad Martin Müür, Roger Roomet ja Indrek Ulla. Põnevust toob ka Zuxu kapten Andres Viisemanniga roolis, kelle juhtimisel teeb oma rahvusvahelise Melges 24 debüüdi Laser-klassi olümpiakoondise kandidaat Deniss Karpak, samuti purjetavad meeskonnas Igor Trofymov, Markus Lilienthal ja Marko Lilienthal.

Eestlaste peamisteks konkurentideks amatööride maailmameistritiitlile on prantslaste tiim Bouygues Telecom Jean Francois Cruette' juhtimisel, kellega Lenny meeskond jagas 2006. aasta MM-il amatööride tiitlivõitu. Tiitli järgi januneb ka valitsev amatööride Ameerika Ühendriikide meister Monsooni meeskond staažika Bruce Ayersiga roolis.

MM-il võisteldakse kahes kategoorias: amatöörid ja elukutselised, kõik Eesti paatkonnad võtavad osa amatööridena. Kuuepäevase regati vältel on plaanis pidada 12 võistlussõitu, uued maailmameistrid kuulutatakse välja reedel, 6. juunil.

MM-i koduleht ja tulemused: www.melges24worlds2008.com

Lisatud fotol: Jaht Lenny võistlemas mullusel Melges 24 EM-il Saksamaal Neustadtis, kus meeskond tuli Tõnu Tõniste juhtimisel amatööride arvestuses tiitlivõitjaks. Foto autor: Marina Könitzer.

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit – www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.