Euroopa Liit tähistab 20. mail merepäeva

Euroopa Liit on kuulutanud 20. mai Euroopa merepäevaks tõstmaks esile Euroopa saavutusi ja võimalusi ookeanide ja merede valdkonnas. Euroopa Komisjoni ettepanekul loodud merepäevaga soovitakse innustada kõiki elanikke ja asjaosalisi pöörama rohkem tähelepanu rannikuvöönditele, meredele ja ookeanidele.

Talllinnas korraldatakse uue merepäeva puhul ekskursioone kooliõpilastele sadamas seisvatele reisiparvlaevadele. Admiraliteedi basseini ääres on külaliste jaoks avatud AS Eesti Lootsi kaater, AS PKL puksiir ning Veeteede Ameti laevakontrolli kaater EVA-019.

Euroopa merepäeva link – European Maritime Day 2008.
Admiraliteedi basseini asukoha leiad siit – link.

Loe Euroopa Liidu merepäeva kohta eesti keeles siit.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.