Bladerider Pirita sadamas

Foto: Dan 

12. märtsil oli võimalik nautida Pirital International Moth'i klassi kuuluva paadi Bladerider X8 demoesinemist. Tegemist on arendusklassiga, mida peetakse üheks tehniliselt raskeimaks ning samas ka vaatemängulisemaks paadiklassiks.

Kohal oli oma oskusi näitamas kahekordne maailmameister Rohan Veal ning International Moth paadiklassis naiste paremikku kuuluv Samantha England. Kumbki polnud nii jahedas keskkonnas varem purjetanud.

Foto: Dan 

Sten-Mark Bachmannile kuuluv Bladerider on ainult 30 cm lai ning kaalub 28 kg. Tegemist on süsinikkiududest paadiga, mille lahti tegemise, vette laskmise ja kokkupanemisega saab omanik üksinda hakkama. Bladerider on kokkupandult nii kompaktne, et seda saab transportida lennukiga: paned kotti ja annad pagasi ära…

Bladerider arendab kiirust kuni 50 km/h. Võib saavutada kolmekordse tuulekiiruse. Rohani sõnul on selle paadi puhul tegemist parima hinna ja saavutatava kiiruse suhtega.

Foto: Dan 

Sten-Mark Bachmann (EST) on International Moth klassis valitsev juuniorite maailmameister ja Euroopa meister, samuti pälvis ta 2007. aasta maailma parima juuniorpurjetaja tiitli International Moth paadiklassis. Bachmann nimetati eelmisel aastal maailma juhtiva Bladerider juuniorite tiimi esisõitjaks. (www.bachmann-sailing.com )

Kes juhtus külastama mere- ja vabaajamessi nädalavahetusel sai katsuda ka paati ning vestelda asjaosalistega.

Rohkem pilte demoesinemisest leiab siit: http://www.flickr.com/Dan

Rohan Veal'i YouTube'i lehelt võib leida palju huvitavaid videolõike – link . Alltoodud videos on filmitud Samantha England'it.

International Moth Class Association – link 

Bladerider – link  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.