Algas 39. Princess Sofia Trophy regatt

Hispaanias Majorcal Palma lahel sai täna avalöögi maailma edetabeli Grade 2 hulka kuuluv mainekas regatt 39. Princess Sofia Trophy, mis on Eesti Laser-sportlastele ühtlasi üks kahest olümpiavaliku võistlusest.

Princess Sofia Trophy regatist võtavad osa ligi 900 sportlast, esindatud on 48 riiki viielt kontinendilt. Kohal on maailma tipud, sealhulgas Ateena olümpiamängude, MM-i ja EM-i medalistid. Eestlased võistlevad tänavu kolmes klassis: Laser, RS:X mehed ja 49er.

Laser klassis on Eesti esindatud koguni 7 sportlasega: Deniss Karpak (Kalevi Purjespordikool), Argo Vooremaa (Rein Ottosoni Purjespordikool), Lauri Väinsalu (ROPK), Karl-Martin Rammo (ROPK), tänavu jääpurjetamises juuniorte maailmameistriks tulnud Jaan Akermann (Pärnu Jahtklubi), esimest aastat Laser-paadil sõitev Kaarel Kruusmägi (Saaremaa Merispordi Selts) ning Henri Raska (ROPK). Üldse võistleb Lasereid 107 paati.

RS:X klassis asuvad võistlustulle 2 Eesti sportlast: Johannes Ahun (Surfhouse) ja Henri Kaar (Team Extreme). Purjelaudureid võistleb meeste klassis 98. 49er paadil võistleb Eesti ainus selle klassi meeskond Tõnis Haavel – Lenart Kivistik, regatist võtab osa 52 49er paati.

Laser-klassis on Princess Sofia Trophy regatt üks olümpiavaliku regattidest, mis koos 2007. aasta Eesti edetabeli ja tänavu aprillikuus peetava Semaine Olympique Française Heyeres'i regati tulemuste põhjal selgitab Eesti esindaja Laser-klassis 2008. aasta olümpiamängudele.

Purjelaudade RS:X klassis selgub olümpiakandidaat 2007. aasta Eesti edetabeli ja tänavu aprillikuus peetava Semaine Olympique Française Heyeres'i regati tulemuste põhjal.

Kvalifikatsioonisõidud peetakse 16.-18. märtsil, misjärel jagunevad sportlased tulemuste alusel laevastikesse. Finaal- ja medalisõidud toimuvad 19.-21. märtsil.

Võistluste koduleht ja tulemused: http://www.trofeoprincesasofia.org/

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit – www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.