Jaan Akermann tuli jääpurjetamises juuniorite maailmameistriks

Poolas toimunud jääpurjetamise juuniorite MM-ilt tõi DN klassis Eestile maailmameistritiitli pärnakas Jaan Akermann, kes krooniti ühtlasi ka juuniorite Euroopa meistri tiitliga. Mullu kuulus noorsportlasele juuniorite MM-i pronksmedal.

Pärnu Jahtklubi ridadesse kuuluv värske juuniorite maailmameister Akermann läks MM-ile vastu suurte ootustega. „Jääolud olid väga head – 20 cm läbimõõduga sile must jää üksikute konarustega. Tuul puhus esimesel võistluspäeval vaikselt 3 m/s, teisel päeval tugevamalt 6 m/s. Mulle sobivad sellised olud hästi, kaasa aitas ka uus puri, mis on hea just vaikses tuules. Kindlasti tuli MM-i võitmisel kasuks ka sõidukogemus." Juuniorite klassis jätkab Akermann veel kaks aastat.

Kahe päeva jooksul peeti 7 võistlussõitu. Akermannile läksid kirja 2., 1., 2., 4., 3. ja 5. kohad, viiendas sõidus tabas sportlast finishi eel ebaõnn ning lahtitulnud mastikinnitus kukutas ta sõidu liidripositsioonilt 45. kohale, kokkuvõttes läks see madalaima tulemusena siiski mahaarvamisele ning tiitlit ei ohustanud. Hõbemedalile tuli lätlane Kristap Karklins, pronksi võitis sakslane Max Minarek. Eestlastest mahtusid esikümnesse veel Pärnu Jahtklubi noorsportlased Rando Randmaa 4. kohal ja Karl-Hannes Tagu 6. kohal.

Jaan Akermann siirdub edasi Tšehhisse, et võistelda 200 sportlase osavõtul pühapäeval algaval jääpurjetamise MM-il täiskasvanute arvestuses. Eelmisel aastal kuulus Akermannile seal hõbelaevastiku 2. koht.

Jaan Akermann

Juuniorite tiitlivõistlustel DN-klassis võistlesid Eesti noorsportlastest veel Pärnu Jahtklubist Karl-Robert Trink ja Terje Lepik ning Jahtklubist Merikotkas Hardi Laurits, Jürgen Kukk ja Marek Lentsius. Ice-Optimist klassis esindasid Eestit Pärnu Jahtklubi noored Martin Aljaste, Johannes Puusepp, Karen Lepik ja Johanna Saareke, Jahtklubi Merikotkas noored Karl Kristjan Nagel, Kert Skatskov, Kristjan Rõõmusoks ja Eigo Helimets, Tartu Kalevi Jahtklubist Ken Kaur ning Lisanna Unt. Üldse võttis kummaski klassis osa 49 noorsportlast kaheksast riigist: Eesti, Läti, Leedu, Poola, Saksamaa, Rootsi, Inglismaa, Šveits.

Tiitlivõistluste koduleht ja tulemused: http://icejunior.nasza-klasa.pl/index.php

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit: www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.