Eesti jääpurjetajad hoiavad juuniorite MM-il kohti esikolmikus

Eesti DN ja Ice-Optimist klasside jääpurjetajad alustasid kolmapäeval, 13. veebruaril Poolas toimuvaid jääpurjetamise juuniorite MM-i ja EM-i, DN-klassis hoiavad nelja võistlussõidu järel parimate eestlastena Jaan Akermann kindlat 2. kohta ja Rando Randmaa 3. kohta.

Mullusel MM-il pronksmedali võitnud Akermann (Pärnu Jahtklubi) on 9 punktiga (2., 1., 2., 4.) tihedalt kannul lätlasel Kristap Karklinsil, kes hoiab kahepunktilist edumaad (3., 2., 1., 1.). Ka kolmas koht kuulub hetkeseisuga Pärnu noormehele – Rando Randmaa (Pärnu JK) on kogunud 16 punkti (1., 4., 3., 8.). Esiviisikusse mahub veel kolmaski meie noorsportlane – Karl-Hannes Tagu (Pärnu JK) paikneb viiendal kohal 23 punktiga.

DN-klassi kolmandas ja neljandas kümnes asuvad veel viis Eesti sportlast. Hardi Laurits (Jahtklubi Merikotkas) on 95 punktiga 24. kohal, Karl-Robert Trinkile (Pärnu JK) kuulub 27. koht 101 punktiga, Jürgen Kukk (JK Merikotkas) on võtnud 29. koha 118 punktiga. Marek Lentsiuse (JK Merikotkas) hetkepositsioon on 34. koht 135 punktiga, kannul Terje Lepik (Pärnu JK) 36. kohal 139 punktiga.

Ice-Optimist klassis on eestlastest esimese positsiooni haaranud Ken Kaur (Tartu Kalevi JK), kes asub 15. kohal 47 punktiga. Järgnevad Martin Aljaste (Pärnu JK) 24. kohal 71 punktiga, Johannes Puusepp (Pärnu JK) 29. kohal 86 punktiga, tihedalt kannul Karen Lepik (Pärnu JK) 30. kohal 89 punktiga. Johanna Saareke (Pärnu JK) asub 34. kohal 95 punktiga ja Lisanna Unt 38. kohal 113 punktiga. Karl Kristjan Nagel (JK Merikotkas) paikneb 42. kohal 129 punktiga, Kert Skatskov (JK Merikotkas) 44, kohal 142 punktiga, Kristjan Rõõmusoks (JK Merikotkas) 46. kohal 144 punktiga ning Eigo Helimets (JK Merikotkas) 47. kohal 150 punktiga.

Juunioride tiitlivõistlustel võtavad nii DN klassis kui Ice-Optimist klassis osa 49 noorsportlast. Kokku osaleb jääpurjetajaid kaheksast riigist: Eesti, Läti, Leedu, Poola, Saksamaa, Rootsi, Inglismaa, Šveits. Plaanidekohaselt peaksid maailma- ja Euroopa meistrid selguma reede, 15. veebruari õhtuks.

Tiitlivõistluste koduleht ja tulemused: http://icejunior.nasza-klasa.pl/index.php

Jaan Akermann

DN-klassi jääpurjetaja Jaan Akermann.

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit – www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.