Karpak jätkab MM-i kuldlaevastikus 23. kohal

Esmaspäeval, 11. veebruaril alustasid Laser-klassi purjetajad Austraalias Terrigalis toimuval MM-il finaalsõitudega. Kuldlaevastikku pääsenud Deniss Karpak tõusis tänase kahe sõidu järel 23. kohale, hõbelaevastikus seilav Argo Vooremaa püsib 95. kohaga esisajas. Sportlaste lõplik järjestus selgub kolmapäeval.

Kalevi Purjespordikooli sportlane Karpak sai tänastes sõitudes 18. koha ja 6. koha. Eelnevatest kvalifikatsioonisõitudest on koondislasel ette näidata 19., 48., 16. ja 32. kohad, samuti üks võit ning üks 2. koht. Kokku 94 punkti tõstsid Karpaki võistluspäeva lõpuks 23. kohale. Liidripositsiooni hoiab argentiinlane Julio Alsogaray 23 punktiga, teisel kohal austraallasest tiitlikaitsja Tom Slingsby 30 punktiga ning hetke esikolmikuarvestuse lõpetab hispaanlane Javier Hernandez 42 punktiga.

Rein Ottosoni Purjespordikooli kasvandik Argo Vooremaa jätkab sõite hõbelaevastikus, kus lõpetas tänased sõidud 46. koha ja 32. kohaga. Kvalifikatsioonisõitudes tegi sportlane stabiilse seeria 32., 30. 37., 30., 29. ning 2. kohaga, kogutud 192 punktiga on Vooremaa kokkuvõttes 95. kohal.

MM-ile on kokku tulnud Laseri eliit kogu maailmast, võistlevad 157 sportlast 57 riigist. Maailmatiitlivõistlustele pääsenud sportlaste arv on limiteeritud vastavalt purjetajate eelnevatele tulemustele ja Laser klassi sportlaste arvukusele riikide lõikes. Terrigalis sõidetakse välja ka 10 pääset Qingdao olümpiaregatile, kuhu üldse pääsevad 40 Laser-purjetajat. Deniss Karpak võitis Eestile olümpiapileti juba 2007. aasta MM-il Portugalis Caiscais.

Laser on umbes 190 000 aktiivse purjetajaga ülemaailmselt populaarseim ühemehepaat. 1969. aastal disainitud Laser kuulub olümpiapurjetamise kavasse 1996. aastast. Lihtsa taglastusega lameda põhja ja ühe purjega monotüüpklassi paat seab varustuse osas kõrgeid tehnilisi nõudeid, samuti on Laser sportlasele füüsiliselt üks raskemaid klasse üleüldse.

Eesti purjetamiskoondis avas maailmameistrivõistlused 4.-9. jaanuaril 49er klassis, kust Tõnis Haavel – Lenart Kivistik naasesid 53. kohaga. 13.-19. jaanuaril toimunud purjelaudade RS:X klassi MM-il lunastas Henri Kaar 71. kohaga Eesti purjetamiskoondise teise olümpiapileti, Johannes Ahun tuli 86. kohale ja Maarja Niinemets 66. kohale. Finn klassis seilav Harles Liiv sai 23.-29. jaanuaril peetud Finn klassi MM-il 68. koha. Äsja lõpetasid tiitlivõistlused 470 klassi paatkonnad, kus 24.-30. jaanuaril peetud regatil said Marjaliisa Umb – Elise Umb 28. koha ja Raul Oja – Marko Pomerants 86. koha, Merili Randmaa – Agnes Lill katkestasid Lille põlvetrauma tõttu.

Purjetajate osalemist MM-il toetavad Samsung, Starter, Marinepool, LTT, KSA Silmakeskus, Eesti Ehitus, Matek, Hawaii Surf, NG Investeeringud, Hasartmängumaksu Nõukogu, Eesti Kultuurkapital ja Eesti Olümpiakomitee.

Laser klassi MM-i koduleht: http://aus08.laserinternational.org/

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit – www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.