Tallinna Sadamast sai Eesti Jahtklubide Liidu suursponsor

Eesti Jahtklubide Liit ja Tallinna Sadam sõlmisid 2008. aastaks suursponsorlepingu, millega Tallinna Sadam annab panuse Eesti purjetamiskoondise edusse olümpia-aastal.

Eesti Jahtklubide Liidu president Jüri Käo ütles, et suursponsorlepingu sõlmimine on loogiline jätk merenduse valdkonna kahe suure organisatsiooni koostöös. „Eesti purjetamiskoondis valmistub edukaks osalemiseks Pekingi olümpiamängudel ning Tallinna Sadam on meile siin oluliseks toeks. Samuti loodame, et kandes uue suursponsori reklaame erinevatel akvatooriumitel anname ka omapoolse panuse Tallinna Sadama tutvustamiseks laias maailmas," ütles Käo.

Ka Eesti Jahtklubide Liidu juhatuse liige Toomas Tõniste avaldas heameelt, et Tallinna Sadam on jälle pärast 11 aastast vaheaega tagasi purjetamise juures. „Tõime nimelt Tallinna Sadama toetusel oma teise olümpiamedali Barcelona OM-lt, Euroopa meistritiitli ja mitmeid teisi võite suurtelt regattidelt. Täna on Eesti olümpiapurjetamine kasvavalt edukas – meil on kindel soov minna olümpiale vähemalt kolmes paadiklassis ning taas eksisteerib reaalne võimalus medalile," lausus Tõniste.

Tallinna Sadama juhatuse liikme Allan Kiili sõnul on Tallinna Sadam püüdnud alati toetada merenduse ja sadamatega seotud tegevusi. "Purjetajad on läbi aegade toonud Eestile palju au ja kuulsust ning nende toetamine on meile oluline," ütles Kiil.

Tallinna Sadamast sai Eesti Jahtklubide Liidu teine suursponsor Liviko ja kuldsponsori Samsungi kõrval. Eesti Jahtklubide Liidu sponsorid on veel Marinepool, LTT, KSA Silmakeskus, Eesti Ehitus, Matek, Hawaii Surf, NG Investeeringud.

Purjetamiskoondis osaleb aasta vältel maailma edetabeli regattidel, samuti kuuluvad 2008. aasta plaani olümpiamängud, kus Eesti on Qingdao olümpiaregatile hetkeseisuga lunastanud kaks pääset klassides Laser mehed ja RS:X mehed. Praegusel hetkel võitlevad Austraalias MM-il olümpiapileti eest veel 470 klassi ja Finn klassi sportlased.

EJL suursponsorleping

Lisatud fotol: Vasakult: Tallinna Sadama juhatuse liige Allan Kiil, Tallinna Sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand, Eesti Jahtklubide Liidu president Jüri Käo ja Eesti Jahtklubide Liidu peasekretär Ott Kallas allkirjastavad suursponsorlepingu 2008. aastaks.

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit: www.puri.ee

Tallinna Sadam: www.ts.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.