Randmaa-Lill lõpetasid MM-i avapäeva 23. kohal

Austraalias Melbourne'is jätkuvad purjetamise maailmameistrivõistlused, kus Eesti koondis sihib olümpiapääsmeid. Kolmapäeval tegi tiitlivõistluste avasõidud Harles Liiv Finn klassis ning neljapäeval alustasid 470 klassi paatkonnad Merili Randmaa – Agnes Lill, Marjaliisa Umb – Elise Umb ja Raul Oja- Marko Pomerants.

470 klassis peeti avapäeval kaks sõitu. Randmaa – Lill (SK Reede) positsioneerusid 23. kohale 23 punktiga, lõpetades sõidud 15. koha ja 8. kohaga. Õed Umbid (PSS Maru) asuvad 48. kohal 48 punktiga, olles lõpetanud mõlemad sõidud 24. kohal. Liidripositsiooni haarasid itaallannad Giulia Conti – Giovanna Micol 4 punktiga. Naisi osaleb MM-il 57 paatkonda, pingerida selgub 30. jaanuaril. 2007. aastal Portugalis Cascais toimunud MM-il saavutasid Randmaa-Lill kokkuvõttes 23. koha, OM-i kvalifikatsiooni riikide arvestuses olid nad 18. kohal. Õed Umbid said aasta tagasi 56. koha. Olümpiale pääsevad 19 naiskonda, Melbourne'is sõidetakse välja viis pääset.

Meeste arvestuses on juuniorid Raul Oja – Marko Pomerants (Rein Ottosoni Purjespordikool) avapäeva järel 78. kohal 49 punktiga, olles sõitudes 22. kohal ja 27. kohal. Esimesel kohal asuvad taaskord itaallased Gabrio Zandonce – Andrea Trani 3 punktiga, üldse võistleb 94 meeskonda. Eelmisel MM-il kuulus tiimile Oja-Pomerants 99. koht. Olümpiale saavad 30 meeskonda, praegu võideldakse kaheksa pääsme eest. Cascais olid Eesti juuniorid OM kvalifikatsiooni riikide arvestuses 40. kohal.

Finn klassi MM-il on Harles Liiv (Kalevi Jahtklubi) kolme võistlussõidu järel 56. kohal 157 punktiga, tema sõitude tulemused 53, 52 ja 52. Esikohale on tõusnud Uus-Meremaa purjetaja Dan Slater 6 punktiga. Võistlustules on 82 Finni, kelle seast selguvad maailmameister ja kuus olümpiapääsme saajat 29. jaanuaril. Olümpiale pääseb 26 Finni-sportlast, Cascais sõideti välja 19 pääset, seal jäi Liiv olümpiapääsmest 8 riigikoha kaugusele.

Purjetamiskoondis avas maailmameistrivõistlused 4.-9. jaanuaril 49er klassis, kus Tõnis Haavel – Lenart Kivistik naasesid 53. kohaga. 13.-19. jaanuaril toimunud purjelaudade RS:X klassi MM-il lunastas Henri Kaar 71. kohaga Eesti purjetamiskoondise teise olümpiapileti, Johannes Ahun tuli 86. kohale ja Maarja Niinemets 66. kohale. Eesti jaoks on oluline ka veebruaris Sydney lähistel Terrigalis toimuv Laser-klassi MM, kus 7.-13. veebruaril võistlevad Deniss Karpak ja Argo Vooremaa.

Purjetajate osalemist MM-il toetavad Samsung, Starter, Marinepool, LTT, KSA Silmakeskus, Eesti Ehitus, Matek, Hawaii Surf, NG Investeeringud, Hasartmängumaksu Nõukogu, Eesti Kultuurkapital ja Eesti Olümpiakomitee.

470 klassi MM-i tulemused http://www.yachting.org.au/site/yachting/event/11221/default.html

470 klassi MM-i koduleht http://www.sailmelbourne.com.au/event/470worldchampionships2008

Finn klassi MM-i tulemused http://www.sailmelbourne.com.au/race-results/2008/finn/series.htm

Finn klassi MM-i koduleht http://www.sailmelbourne.com.au/event/finngoldcup2008

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit: www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.