Eesti purjetajad alustasid Sail Melbourne regatti

Esmaspäeval peeti Austraalias Melbourne'is esimesed kaks võistlussõitu maailma edetabeli Grade 1 hulka kuuluval Sail Melbourne The Asian Pacific Regattal, mis on Eesti sportlastele enne maailmameistrivõistlusi ühtlasi viimane võimalus end kohalikes võistlustingimustes proovile panna.

Eestlased võistlevad rahvusvahelise purjetamisföderatsiooni ISAF kõrgeima kategooria reitinguga võistlusel olümpiaklassides Laser, Laser Radial, 470 ja Finn, esmaspäeva hommikul peeti kaks võistlussõitu. 470 klassi naiskonna Merili Randmaa – Agnes Lill (SK Reede) sõnul on sportlased juba pikka aega oodanud, mil saab end konkurentidega võrrelda ning Sail Melbourne regati avapäeval seda sai. „Tuult oli korralikult – alguses 4 m/s ringis, seejärel aga tugevnes pidevalt, nii et viimase sõidu lõpuks puhus paras 8 m/s. Vett ja soola lendas," jagas naiskond võistluspaigalt muljeid.

Laser klassis lõpetas Deniss Karpak (Kalevi Purjespordikool) esimese sõidu 4. kohal ja teise sõidu 5. kohal, positsioneerudes kokkuvõttes 10. kohale 9 punktiga. Argo Vooremaa asub 63. kohal 44 punktiga (22., 22.), juunior Karl-Martin Rammo (mõlemad Rein Ottosoni Purjespordikool) on 87. kohal 59 punktiga (31., 28.). Lasereid võistleb 122 paati.

470 klassis võtsid naiste arvestuses Merili Randmaa – Agnes Lill kahe sõidu järel 27. koha 55 punktiga (27., 28.), Marjaliisa Umb – Elise Umb (PSS Maru) järgnevad 33. kohal 63 punktiga (33., 30.). Naisi võistleb 48 tiimi. Meeste arvestuses sõitsid Raul Oja – Marko Pomerants (ROPK) avapäeva järel end 62. kohale 61 punktiga (29., 32.), võistlustules on 78 meeskonda.

Finnil võistlev Harles Liiv (Kalevi Jahtklubi) on 35. kohal 73 punktiga (38., 35.), võistlustules on 62 Finni. Laser Radialil on Katri Plooman avapäeval purunenud roolilehe tõttu 47. kohal 100 punktiga (DNF 50., DNF 50.), klassis võistleb 48 naist.

Sail Melbourne The Asian Pacific Regattal peetakse kõikides klassides kokku 11 võistlussõitu, võistlejate lõplik tulemusjärjestus selgub 19. jaanuaril.

Samal ajal Uus-Meremaal Aucklandis Takapuna Beachil toimuval purjelaudurite MM-il asub Henri Kaar (Team Extreme) nelja võistlussõidu järel 78. kohal 149 punktiga (41, 39, 43, 26) ja Johannes Ahun (Surfhouse) 85. kohal 163 punktiga (OCS 60, 51, 22, 30). Maarja Niinemets (Team Extreme) on 70. kohal 136 punktiga (37, 31, 34, 34). Kokku on plaanis pidada 11 sõitu.

Purjetamise MM-i avalöögi tegid Melbourne'is 49er klass purjetajad, kus Eestit esindanud Tõnis Haavel – Lenart Kivistik jõudsid hõbefliiti ning saavutasid kokkuvõttes 53. koha. Järgmisena algab 23.-29. jaanuaril Melbourne'is Finn klassi MM, kus sõidab Harles Liiv. Merili Randmaa – Agnes Lill, Marjaliisa Umb – Elise Umb, Raul Oja – Marko Pomerants võistlevad 470 klassi MM-il 24.-30. jaanuaril Melbourne'is ning Deniss Karpak ja Argo Vooremaa Laser klassi MM-il 7.-13. veebruaril Sydney lähistel Terrigalis.

Sail Melbourne regati tulemused: http://www.yachting.org.au/site/yachting/event/6997/default.html

Lisainfo:

Eesti Jahtklubide Liit: www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.