Randma-Lill võitsid Sydney International Regattal 11. koha

15.-18. detsembril Austraalias üle 520 purjetaja osavõtul toimunud Sydney International Regattal esinesid eestlased uudsetes ilmastikuoludes edukalt.

Klassis 470 oli Eesti esindatud kahe naiskonnaga. Merili Randma – Agnes Lill (SK Reede) saavutasid 11. koha 67 punktiga (10., 12., 14., 5., 6., 11., 9., 15.) ning Marjaliisa Umb – Elise Umb (PSS Maru) 14. koha 81 punktiga (7., 15., 16., 10., 13., 13., 11., 12.). Kuldmedal läks prantslastele Petitjean -Douroux 24 punktiga.

Klassis Laser sõitis Deniss Karpak (Kalevi Purjespordikool) end 12. kohale 72 punktiga (4., 1., 16., 23., 8., 19., 22., 3., 21.), lõpetades ühe sõidu esimese ning ühe kolmandana. Esikoha võitis kanadalane Michael Leigh 27 punktiga, teiseks tuli uus-meremaalane Thomas Slingsby 30 punktiga ning kolmas koht kuulus taas kanadalasele Bernard Luttmerile 30 punktiga. Kokku võistles Laseritel 85 meest.

Sportlased jäid oma tänavuse esimese Austraalia regatiga rahule ning leidsid, et sellistes ilmastikuoludes sõitmine tuli tulevikku silmas pidades suureks kasuks. Võistlussõidud sõideti väga erinevates tuuleoludes – nii vaikses tuules kui ka 15 m/s puhuvates iilides, lained olid Sidney'le omaselt kõrged.

„Kuna siinne vesi on meile tundmatu, pidime võistluste käigus üsna palju paati trimmima ning ümber häälestama, mistõttu ei saanud alati 100-protsendiliselt võiduajamisele keskenduda. Õnneks olime oma vahepealsest kolmekuulisest purjetamispausist hoolimata võimelised grupi etteotsa sõitma ning sealset kohta isegi hoidma. Palju kasulikku saime kõrva taha panna ning neid tarkusi plaanime ellu rakendada juba Melbourne'is," rääkisid Merili Randma ja Agnes Lill.

„Võistlusega olen rahul, kuigi see oli rohkem loterii. Rajal kõrvutisõitvad 50 paati, suured lained ja tuuleolud andsid väga põneva kombinatsiooni," lisas Deniss Karpak.

Järgmine väljakutse enne MM-i on 14.-19. jaanuaril toimuv Sail Melbourne regatt.

Võistluste tulemused: LINK.

Rohkem infot Eesti Jahtklubide Liidust

One thought to “Randma-Lill võitsid Sydney International Regattal 11. koha”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.