Eesti korraldab 2010. aasta Laser-klassi EM-i

Pühapäeval Londonis lõppenud Laser Klassiliidu Euroopa regiooni aastakoosolekul omistati Eestile 2010. aasta purjetamise Euroopa meistrivõistluste korraldamisõigus Laser Standard ja Laser Radial olümpiaklassides. Tegemist on aasta suurima võistlusregatiga Euroopas ning viimase 20 aasta neljanda Eestis toimuva olümpiaklasside tiitlivõistlusega.

Eesti Laser Klasside Liidu presidendi Ants Väinsalu sõnul on Laseri EM-i korraldamisõigus suur tunnustus Eesti purjespordis tehtud aastatepikkusele pühendunud tööle. „EM-i korraldamisõiguse tõid meile suuresti just Eesti purjespordi ning eelkõige Laseri olümpiaklasside järjepidev ning eesmärgipärane arendustöö. Meie Laseri laevastiku edukat käekäiku on Euroopas märgatud – Eestit on rahvusvahelistel regattidel tihti esindamas 4-5 sportlast, mis on oluline kvaliteedimärk nii väikese riigi kohta ning mida on rohkemgi kui paljudel suurriikidel. Samuti on meil ette näidata silmapaistvaid tulemusi, kus olulisim on kindlasti Deniss Karpaki pronksmedal tänavuselt MM-ilt, neljas koht EM-ilt ning Kieli regati hõbemedal," rääkis Väinsalu.

„Oluline on ka, et Eestil on tiitlivõistlusteks pakkuda suurepäraseid võistlustingimusi – Olümpiapurjespordikeskusel on väga soodne ligipääs merele. EM-i korraldamisõiguse saamist aitas ilmselt lõplikult vormistada aktiivne liikmetegevus Euroopa tasandil, kus oleme tiitlivõistluste kojutoomise nimel juba mitu aastat pingutanud," lisas Väinsalu.

Laser Klassiliidu Euroopa regiooni aastakoosolekul toimunud hääletusel edestas Eesti kandidatuur konkurente ülekaalukalt – Eesti kogus 15 häält Prantsusmaa nelja hääle ning Šveitsi nulli hääle vastu. Euroopa meistrivõistlused toovad Eestisse Laser-sportlaste koorekihi, kellest Standard klassis võistleb orienteeruvalt 160 meest ning Radial klassis orienteeruvalt 120 naist.

Laseri EM peetakse Tallinnas Olümpiapurjespordikeskuses, tiitlivõistlused korraldab Eesti Laser Klasside Liit koostöös Tallinna Kalevi Jahtklubi ja Eesti Jahtklubide Liiduga. 2010. aasta Laser-klassi Euroopa meistrivõistlustest saab viimase 20 aasta jooksul teine Eestis peetav täiskasvanute olümpiaklasside tiitlivõistlus pärast 2002. aastal toimunud 470-klassi EM-i, samuti on olümpiaklasside tiitlivõistlustest Eestis toimunud 470-klassi juuniorite MM 1998. aastal ning 470-klassi juuniorite EM 2005. aastal.

Lisainfo: Eesti Laser Klasside Liit ja Eesti Jahtklubide Liit .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.