Silgulaat, kalad, meri ja meremehed – huvitavat tegevust Soomes

Kes on veel sellel aastal otsustanud külastada põhjanaabreid, siis võib kaaluda oma reisiplaani ka järgmiste ürituste panemist.

Silgulaat Helsingi Kauppatoril 07.-13.10.2007 

Helsingi Kauppatoril toimub 7.-13. oktoobrini traditsiooniline Silgulaat, mida on korraldatud alated 1743. aastast. Kalamüüjate lettidelt võib leida laias valikus hõrgutavaid kalatooteid, tumedat saarestikuleiba jm. Silgulaada avab Helsingi linnapea Jussi Pajunen 07.10 kl 11.00 Kauppatori turul. Samal päeval valib auväärne zhürii aasta parima kalatoote. Kauppatoril saab osa hoogsast meelelahutusprogrammist. Info siit .

Helsinki Baltic Herring Fair. Every autumn fishermen gather in the Market Square for the traditional Helsinki Baltic Herring Fair to sell their Baltic herring products and other fish products. 

Kalade öö Sealife Meremaailmas, 20.10.2007

Sealife Meremaailmas on 20. oktoobril Kalade öö, kus saab osa meretähtede ja kalade ööelust. Kalade ööl on SeaLife Meremaailm avatud kl 19 – 23 (sissepääs kuni kl 22.30) ning pilet on 3 EUR tavapärasest odavam (tavahind: 13 EUR/täiskasvanu ja 9.50 EUR/lapsed (4-14a)). Lisainfo: www.sealife.fi

Heureka uus näitus "Laevad ja meri", 29.9.2007 – 14.9.2008

Näituse teemad on meri, meresõidutehnika ja meremehed. Arktilise meresõidu ajaloost jutustaval näitusel võib astuda lume ja jää maailma ning jälgida, kuidas jäämurdja päästab kaubalaeva jäävangist. Samuti tutvustatakse luksusliku kruiisilaeva kajuteid ja varustust. Näitusel saab teada, kuidas pääseb päästepaati ning saab ülevaate tänapäevastest merepäästevahenditest. Mees üle parda – paadisimulaatori abil tuleb päästa vette kukkunud inimene. Kuidas saab purjekas vastu tuult sõita? Sellele küsimusele aitab vastuse leida eksperiment purjeka minimudeliga. Teadmisi saab merendusajaloost, meresõitjatest ning erinevate maailma sadamate kohta. Heureka koduleht .

Informatsioon Soome reisimisest – http://www.visitfinland.com

Soome kaardid internetis – www.supertravelnet.com/finland

Viking Line'i eripakkumine suunal Tallinn-Helsinki – http://www.vikingline.ee/

Maretile suur aitäh info eest. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.