Fryderyk Chopin’i värvimine

Ivo sõitis kunagi ujuvbaasil Fr. Chopin ning mäletab ühte laevast maha minekut selliselt:

Maha läksin 1996 aastal Klaipedas, veel yhe madruse ning tehnoloogiga, Olin Chopin'il 2 reisi – 8 kuud ning peale puhkust 6 kuud. Hull laev oli – venelased madistasid pidevalt – iga maal käik paadiga lõppes kaklustega, merekooli kursantidest mäletan nii palju, et neid tuli too suvi eriti palju peale, eriti nalja tegi, kui õieti mäletan, siis oli tyyrimeeste grupis 4 tyyrinaist (tüürimeheks nagu ei sobi neid nimetada).

See kari kursante, kes peale tuli tol suvel, olime meie.

Ivo poolt pilt Fryderyk Chopin'i parda värvimisest ning ühest kummuli läinud Läti laevast.

chopini varvimine

Läti laev kummuli

2 thoughts to “Fryderyk Chopin’i värvimine”

  1. Seda Shopini värvimist said vist küll kõik akadeemia ja merehariduskeskuse kadetid omal ajal proovida. Mäletan, et värvisime teist aasta hiljem seda laeva Venspilsi reidil. Muuseas ainult seda külge millega sadamasse kai äärde jäime… :-) Kuid kurb oli see, et juba paar päeva peale värvimist ja vihamasadu ronis roosteuss sinisest värvist läbi ja laev nägi üsna pea samasugune välja nagu ennem :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.