MS Viking XPRS

Viking Line esitas 29. novembril 2005 Aker Finnyardsile tellimuse uue laeva ehitamiseks, mis peaks eeldatavasti valmima jaanuaris 2008. Uus laev esindab ühtlasi ka uut kontseptsiooni Läänemere praamiliikluses ja see on projekteeritud spetsiaalselt Tallinn-Helsingi liini jaoks.

MS Viking XPRS on kontseptsioon, mille väljatöötamisega on tegeletud 3 aastat. See ühendab endas traditsioonilise autopraami ja kiirlaeva parimad omadused. Reisijate mugavus, hea klienditeenindus ja turvalisus on tagatud lühikese reisi jooksul ja seda sõltumata ilmastikutingimustest.

Ka autodega reisijatele pakutakse senisest mugavamaid reisimisvõimalusi – MS Viking XPRS'il on suur autode üleveo maht ning tänu kahele autotekile on sõidukite peale- ja mahalaadimine kiirem. 5. tekk on mõeldud spetsiaalselt sõiduautodele ning asub kajutiosakonna ja kaupluste lähedal, 3. tekk on mõeldud bussidele ja kaubaautodele. Laeva tekiplaani saad vaadata SIIT

MS Viking XPRS

  • Pikkus – 185 m
  • Laius – 27,7 m
  • Süvis – 6,5 m
  • Reisijaid – 2500
  • Jääklass – 1A super
  • Kiirus – 25 sõlme
  • Mootori võimus – 40 000 
  • BRT – 34 000

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.