Deniss Karpak sõidab eel-olümpiale

Tänavu juulikuus MM-il pronksmedali võitnud ning Eestile Pekingi olümpiale pääsme lunastanud Deniss Karpak (Kalevi Purjespordikool) sõidab laupäeval Hiinasse Qingdaosse eel-olümpiale, Qingdao olümpiapurjespordikeskuses toimub 2008. aastal ka olümpiaregatt.

„Eel-olümpia puhul on kõige tähtsam võimalus kohapeal võistlustingimustega tutvuda ja need olümpiamängude jaoks järgi proovida – millised on tuule- ja laineolud. Qingdaole on iseloomulikud küll vaiksed tuuled, ent kuna olen viimasel ajal treeningutes rõhku pannud oma võimete arendamisele kõigis tuuleoludes ning universaaliks saanud, sobivad mulle ka nõrgad tuuled. Loomulikult on oluline hästi võistelda, kohal on kõik peamised konkurendid,” rääkis Karpak.

Avastart antakse Laser klassis neljapäeval, 16. augustil, Laseritel on plaanis 11 võistlussõitu. Eel-olümpia võitjad selguvad 23. augustil peetaval medalisõidul.

Samuti sõidavad eel-olümpiale 49er klassis võistlev paatkond Tõnis Haavel – Lenart Kivistik (Kalevi Jahtklubi). 49erid alustavad võistlussõitudega 15. augustil, medalisõit toimub 22. augustil, kokku on plaanis 16 sõitu.

Võistluste koduleht http://www.sailing2008.org/defaulten.aspx

MM07_Karpak_4
Deniss Karpak tänavusel MM-il Portugalis Cascais’is, kus ta võitis pronksmedali.
Foto autor on ©PTV2007/JFF.

Lisainfo:

Ott Kallas
Eesti Jahtklubide Liidu peasekretär
Tel: 56 43 914
E-post: ott@puri.ee
www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.