Eesti purjetajad võitsid Copa del Rey regatil esikoha

28. juulist 4. augustini Hispaanias Mallorcal toimunud Vahemere suurimal regatil 26. Copa del Rey võitsid Eesti purjetajad kapten Mati Sepaga roolis X-35 klassis kuldmedali.

Eestlased purjetasid võistlustulle jahil Marina Rubicon. Kapten Mati Sepa juhtimisel sõitsid meeskonnas Juss Ojala, Raul Grigorjev, Karl Kolk ja Meelis Siniloo ning hispaanlased Rafael Lorenzo, Miguel Lorenzo ning Natalia Via-Dufresne. Taktika eest vastutanud Via-Dufresnel on oma varasemast karjäärist ette näidata ka hõbemedalid Ateena ja Barcelona olümpiamängudelt.

Marina Rubicon sõit

Eestlased võitsid 12 võistlussõidust viis, kahes sõidus finisheeriti teisena. Ülejäänud sõitudes kuulusid sportlastele 3., 5., 4., 8. ja 6. koht. Kokkuvõttes saadud 27 punkti andsid eestlastele esikoha hollandlaste jahi X Connexion ees, mis kapten Schoeller / Bottemoelleri juhtimisel kogus 34 punkti (2, 2, 3, 1, 3, 7, 3, 3, 5, 6, 5, 1). Kolmas koht läks 35 punktiga jahile Vela Portals 1 taanlasest kapten Jonas Hoeghiga roolis (3, 3, 6, 2, 11, 4, 1, 1, 1, 2, 2, 10).

Marina Rubicon meeskond

„Tuuleolud soosisid meid kogu regati vältel – puhus kena briis 4-8 m/s. Enne medalisõitu viimasel päeval olid meil võrdsed punktid eelmise aasta Finni maailmameistri, taanlase Jonas Hoegh-Christianseni juhitud Vela Portals 1-ga, mistõttu pinge oli lõpuni kõrgel. Sõit läks aga edukalt ning saime kindla esikoha,” rääkis kapten Sepp.

Võitjaid autasustasid Hispaania kuningas Juan Carlos I ja kuninganna Sofía.

X-35 klassis võistlesid 14 jahti üheksast riigist. Regatil osales kokku üle saja jahi kuues võistlusklassis, sealhulgas olid esindatud pea kõik purjetamise suurkujud, näiteks Paul Cayard, Russel Cotes, Jonas Goegh, J.M.Van Del Ploeg, Jesus Pintos Ager ning meeskondade liikmeid viimaselt America Cupalt ja Volvo Ocean Race’ilt.

Tänavu juuni lõpus Kielis toimunud kiiljahtide X-35 klassi MM-i võitsid eestlased kapten Mati Sepa juhtimisel pronksmedali.

Tulemused regati kodulehelt http://www.regatacopadelreycamperaudi.es/

Marina Rubicon autasustamisel

NB Lisatud on fotod Copa del Rey regatilt ja autasustamiselt (autasustamise fotol seisavad meeskonna taga Hispaania kuningas ja kuninganna), fotode autor on 26 Copa del Rey Camper Audi.

Lisainfo:

Mati Sepp
56 495 589

Ott Kallas
Eesti Jahtklubide Liidu peasekretär
Tel: 56 43 914
E-post: ott@puri.ee
www.puri.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.