Transiidimehed ei maga

Räägitakse küll, et naftatoodete transiidi osa on juba vähenenud ja väheneb veelgi, aga ettevõtlikud ärimehed juba otsivad muid kaubaartikleid ja transiidikoridore.
The port of Paldiski (Estonia) has opened a new transit corridor for cargo shipped between Russia and Sweden. The vessel transports containerized paper, wood and steel two days a week. A corridor to China will be introduced later. Among the companies interested in extending the service to Shanghai (China) is Sweden-based Ikea, as the majority of its production facilities are there. The port of Paldiski currently tranships automobiles from Europe to Moscow (Russia). They are delivered to the port by ship and then onward to Russia by railway.
IMO merepäeval juba, 28. septembril 2006, Raivo Vare rääkis, et vaadatakse ka üle Venemaa Hiina poole. Vaikselt juba asjad liiguvad. Nii, et mine tea, milleks see hea oli, et naftavedude osakaalu vähendama hakati.
 
Paldiskit ei pruugi 10 aasta pärast äragi tunda. Autoterminal kosub, just valmis biodiisli tehas, plaanitakse globaalset mõõtu konteineriterminali, "Pentagon" on lammutatud.
2. juuli Eesti Päevalehes räägiti tulevikuplaanidest põhjalikumalt:
 
Sadam ostab maad juurde

Paldiskis on sadam planeerinud lähitulevikus investeerida 900 miljonit krooni. Küsimus ei ole ainult kaikohtades. Selgelt on puudu tagalaaladest ja Tallinna Sadam on ostnud territooriumid, millele juba teeme planeeringuid. 15 hektarit on soetatud ka teisel pool raudteed. Praegusest 60 hektarist peaks 2012. aastaks laienema sadama territoorium 120-130 hektarini. Planeeritud on uus raudteesõlm ja uus liiklusskeem.

Lisainfot:

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.