Mida rohkem veesõidukeid merel, seda rohkem õnnetusi?

Hiljuti lõi ARK liiklusregister kokku selle poolaasta väikelaevade registreerimise statistika. Samas viimastel päevadel merel juhtunud õnnetuste taustal tekib küsimus, kas need asjad on omavahel seotud? Siiski nii vägivaldselt ma neid paralleele ei veaks. Pigem on asi selles, et inimeste ohutunnetus on vähenenud. Mitte ainult merel.

Eesti Riikliku Autoregistri (ARK) andmetel on registreeritud väikelaevade arv selle aasta esimesel poolaastal võrreldes möödunud aasta sama ajaga kasvanud 55,7 protsenti kokku 1020 laevani.

Selle aasta juuni lõpu seisuga oli väikelaevade registris kokku 18.175 alust. Eelmise aasta juuni lõpus oli registris 16.558 väikelaeva.

Liiklus.ee

Lohusalu neeme lähistel hukkus kalamees, Harjumaal hukkus paadiõnnetuses mees


Lisaks Postimehest 26.07.07: Purjutajad on muutumas probleemiks ka merel.

Alkoholi tarbinud inimesed tekitavad merel sama palju probleeme kui kuival maal, sest joobnuna tekkiv tähelepanematus toob tihti kaasa õnnetusse sattumise, kust piirivalve peab nad seejärel ära päästma

Tilgu sadamast päästevestideta merele

Ilmselt see nii ongi, piirivalvurid näevad olukorda vahetumalt. Kuigi ühisreidide poole pealt vaadatuna on olukord paranenud, kui lugeda juuli lõpu Postimeest:

«See, et tänavu on Eestis tabatud vaid üks purjus veesõidukijuht, ei tähenda, et neid nii vähe ongi,» ütles kolm aastat Pärnus veepolitseid vedanud juhtivkonstaabel Artur Kase. «Varasemaga võrreldes on olukord aga kindlasti paranenud, näiteks mullu tegime protokolli seitsmele purjus juhile.

Postimees 30.07.07: Merel on tabatud üks purjus juht.

Meeldetuletuseks: Päästevestide A ja O

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.