Baltic Sprint Cup finišeerub Pärnus

Magasime uudise maha, mis ETV Sport avaldas 20. juulil.

Algas Läänemere esinduslikum avamere purjeregatt Baltic Sprint Cup

20.07.07
Täna stardib Kopenhaagenist kolmandat korda toimuv üks Läänemere suuremaid avamerepurjetamise regatt Baltic Sprint Cup 2007, mis lõpeb 3. augustil Pärnu jahisadamas.

Regatil osaleb 26 jahti kuuest riigist, sealhulgas Saksamaalt, Suurbritanniast, Rootsist, Kanadast, Leedust ning ka Eestist, mida esindab jaht Tuule, kapten Kristjan Mugra juhtimisel.

Võistlejad läbivad 15 päeva jooksul 624 meremiili ja kuue riigi sadamad. Kopenhaagenist purjetatakse 22. juuliks Sassnitzisse, 26. juuliks Gdanskisse, 29. juuliks Klaipedasse, 1. augustiks Ventspilsi ning 3. augustil jõutakse Pärnusse. Osavõtvatel jahtidel on pikkust 30-80 jalga (umbes 9-26 m) ning need on jaotatud võidusõidu- ja matkajahtide klassidesse.

Regati algatajad on inglane Alan E. Green ja sakslane Henning Rocholl, nende põhieesmärk oli tutvustada aastaid lääneriikidele suletud olnud Balti riike. 2006 aasta suve lõppedes oli Baltic Sprint Cup’i raames toimunud kaks suurüritust, mille jooksul oli kokku 77 jahti külastanud 11 sadamat 9 riigis.

Regati kohta leiab lisainfot ja fotosid Internetist aadressilt www.balticsprintcup.com.

Täna on regati osalised Klaipedas. Esimesel etapil oli meie jaht omas klassis viies, teisel etapil kuues.

Tuult neile purjedesse!

Mairold

meremees ja sulesepp

One thought to “Baltic Sprint Cup finišeerub Pärnus”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.