TSR vol 8: 13 Reede ja tuulevaikus

Nonii, mõnikümmend miili enne finišijoont, kolm liidrit triivivad ja otsivad tuult…

Kell 0730 Eesti vetes:

STATSRAAD LEHMKUHL, DAR MLODZIEZY ja CHRISTIAN RADICH hulbivad Paldiskist NW suunal ranniku lähedal, kiirused alla pooleteist sõlme… Kui Tallinnas aknast välja vaadata, siis meri on täiesti plass küll. A klassi esikolmiku laevad on üksteisel üsna lähedal ja esimesena finišisse jõudjat ei oska keegi ennustada. Kes esimesena tuule kätte saab?

http://robsonik1.webpark.pl/darm2.JPG 

See foto siin ilu pärast, on kunagi varem mingil teisel regatil tehtud. DAR MŁODZIEŻY tuult otsimas. Rafała Zycha.

Samas Osmussaarest lääne pool paistab tuult olevat, Sedov rühib 7 sõlmega järgi sõita ja teisedki ta järel ei tunne tuulest puudust. Hiiumaast põhja pool kulgeb ka Georg Stage üsna uljalt 8,5 sõlmega. Hiidlased ei ole kadedad. Teiste laevade kohta ma suurt rohkem ei tea, sest enamusel pole AIS-i peal.

Vaadates ilmakaarti, siis on Osmussaare lähedal veel 8 m/s lõunatuult, aga Paldiski kohal vaid 2 m/s… Lõuna paiku peaks tuul pöörduma läände ja laevad Finiši poole lükkama. Lubab isegi 12 m/s!

LISA kell 1100: Kella viiese raporti järgi St. Iv oma klassis taas esimene! Samas ETA võib täiesti ettearvamatu olla, kuna tuulevaikus kimbutab ikka veel. Aga paari tunni jooksul lubab tuult.

Nii, et vaatame, kas saab enne finišeerumist pundi kokku ja ühiselt ületatakse joon?

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.