TSR vol 4: St. Iv oma klassis praegu esimene

Jälgides tugitoolisportlasena tulemusi Arhus-Kotka regatilt, avastasin rõõmuga, et Eesti meeskonnaga St. Iv on hetkel oma klassis esimene.

Hommikul kell 0500 koostatud raporti kohaselt on St. Iv C klassis edestamas Poola jahte Warszawska Nike, Dar Natury ja Magnolia. Üldkokkuvõttes, kus eespool vaid A ja B klassi alused, on meie omad 23. kohal.

St. Iv

Report: 11.07.07 0500 St Iv

Class: C  
TCF: 0.7225  
Position: Overall 23 Class 1
Current Position: 55.14N  15.35E 

Additional Information      
Distance To Go:   384.04
Average Speed:    4.97

Last Way Point WP1 TSR1 Baltic 

ETA      14/07/2007 10:12:43  
Elapsed Time (d h m s)      00 19 30 00

Nii, et küllap jaht tunneb, et kodu on eespool ja lendab kui suksu oma talli poole. Päris kodused tuletornid veel ei paista, aga küllap tuul toob nendeni juba koduranna lõhnu. Me ootame teid!

Kusagil esimeste aluste hulgas nad seal kella viie ajal olid:

Nagu tulemustest näha, on praeguse kiiruse juures arvestatud saabumisaeg finišisse 14. juulil kell 10 ajal hommikul. Seda siis, kui jätkuvad samad ilmaolud.

Tall Ships' Race 2007 Baltic esimese võistlusetapi finishijoon Suurupi poolsaare juures.

Hoiame endiselt Helenile ja kogu meeskonnale pöialt.

Tänud Maile info eest

Ja info teiste kohta:

When the ships reported their positions last night, shortly after the race start, Christian Radich (Norway) had taken an early lead on corrected time in The Tall Ships’ Races 2007 Baltic, ahead of fellow Norwegian Sorlandet and the Danish ship Georg Stage. The third Norwegian ship in the race Statsraad Lehmkuhl was lying in fourth place.
At 0500 GMT this morning, Shtandart (Russia) had taken the lead overall, pushing Christian Radich into second place with Statsraad Lehmkuhl moving up to third place and beginning to put pressure on rival Christian Radich.
 
The highest placed vessel overall from the other classes is the Class B Albanus (Finland) who started well yesterday. Behind her in Class B is Utopia (Denmark) and Aglaia (Germany).
The Class C vessels are being led by St Iv (Sweden) with Warszawska Nike (Poland) in second and Dar Natury (Poland) in third. Nasz Dom (Poland) is leading the Class D vessels in front of Rona II (UK), who is doing well after a slow start, and Feelings (Finland) in third.

On the water, the fast Class D vessels are leading with Hansa (Spain) in front, Steppe (Belgium) in second and Tomidi (Belgium) in third.

Winds have picked up over night helping the majority of the fleet around Waypoint One. Today, west southwest winds of Force 5 are expected with rain forecast for later. The weather is set to continue with favourable westerly winds but becoming a little lighter in the coming days.

Kella viie ajal hommikul oli kõige eesotsas A klassi purjelaev Shtandart, teine Christian Radich. Vahed on väikesed, pikk tee veel ees. Aga vaadates hommikusi keskmisi kiirusi, siis ennustatakse Vene laevale finishiaega öösel vastu pühapäeva kell 0030, aga Norra alusele laupäeva hommikul kell kaheksa paiku. Kiirused muutuvad pidevalt, tuuled mängivad ja purjeid aina sätitakse ja trimmitakse, nii, et rebimine käib. C klassi jahtide esimeste hulgas on enamus Poola jahid. Vist seetõttu, et on oma koduvetes? Eks näis, kas Läänemere põhjapoolsed tuuled samuti neid soosivad. St. Iv‘i kindlasti!

Lisa: Fleet Tracking, värske uudis Tallshipstraining’u veebilehelt 11.07 ja fotogalerii regatist. Ilma kohta infot siit.

Mairold

meremees ja sulesepp

2 thoughts to “TSR vol 4: St. Iv oma klassis praegu esimene”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.