Maailma suurima regati ühe etapi finiš on Eesti vetes!

Nagu eelpool Mereblogis kirjutatud, toimub osa maailma suurimast purjelaevade regatist The Tall Ships’ Races sel aastal ka Läänemerel. Siin toimub kaks võistlusetappi – Århusest Kotkasse ja Stockholmist Stettinisse (Szczecin).

The Tall Ships’ Races 2007 toimub Läänemeres vahemikus 05. juuli – 07. august. Selle aja jooksul külastavad maailma suurimad ja kindlasti ka ilusaimad purjelaevad Århus’i (Taani), Kotkat (Soome), Stockholmi (Rootsi) ja Szczecin’i (Poola).

Esimese etapi start antakse 10. juulil. Tähtsaim uudis see, et etapp lõpeb Eesti vetes, Suurupi poolsaare juures.

The Tall Ships’ Races 2007 Baltic
Race One: Arhus – Kotka
Draft Course
Starting Area: 55º 05’N 012º 55’E

Waypoint 1: Dueodde Lighthouse (Bornholm)
54º 59′.5N 015º 04′.4E Leave to Port

Waypoint 2: Olands Södra Grund TSS
55º 58′.5N 016º 37′.3E Leave to Port

Waypoint 3: Glotovimadal buoy
59º 13’N 022º 16′.6E Leave to Starboard

Finish Line: Finish on a bearing of 315º T from Suurupi Lighthouse 59º 28’N 024º 23′ between a distance of 5 and 10 miles.

Race Distance: Approximately 490 nautical mile

Allikas: Race One: Arhus Kotka

Teatavasti osaleb Regatil ka Eesti Meeskond jahil St. Iv kapten Margusega. Nemad peaks koos kiiremate jahtidega jõudma juba 13. juuliks Suurupi juurde. Sain vihje Mailt, et ilmselt selle etapi kõige noorem kapten on selle jahi pardal. Helen võtab juhtimise Arhuses üle.

Kõik kaatri- ja jahimehed, kes te ei ole sel ajal Muhu väina regatile minemas, ehk lähme Marguse meeskonnale vastu?

Laevade sõitu saab jälgida Fleet Trackingust. Finišijoone juurde jõuavad eri jahid ja laevad eri aegadel ja ilmastiku tõttu samuti ei ole võimalik täpseid saabumisaegu rihtida, aga Fleet Trackingut jälgides peaks õigeks ajaks kohale jõudma. Ajaloolised laevad saabuvad kuskil 15-16. juulil, ise sooviks ka suurimate purjelaevade finišeerimist näha.

Uudis ka see, et peale Kruzenshterni osaleb ka seni maailma suurim purjelaev Sedov.

Peale Suurupi finišit suunduvad laevad ümberkaudsetesse sadamatesse, suurem osa on 18. juuliks Kotkas, ka Sedov ja Kruzenshtern. SedovKülastavad Kotka Merepäevi (18-22. juuli). Edasi liiguvad laevad Stockholmi, kust 4. augustil algab suurregati Läänemere teine etapp Stettini poole. Kel huvi, jälgige uudiseid Regati veebilehelt. Dar Mlodziezy saabus Arhusesse juba eile.

Iris Lisainfot niipalju, et kaljas Iris on 15-23. juuni Ahvenamaal (Mariehamni regatil ja Alandi Merepäevadel), aga vahepeal sõidab TSR Regati osalistega koos Stockholmi poole. Irise foto autor Küllike Rooväli.

Mairold

meremees ja sulesepp

One thought to “Maailma suurima regati ühe etapi finiš on Eesti vetes!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.