Päästevest aitab sind

25. aprillil alustas Veeteede Amet koostöös lasteveebiga Lastekas.ee päästevesti kandmise kampaaniat "Päästevest aitab sind". Kampaania avab lasteveebi multifilm "Juss saab endale päästevesti".

1. mail osaletakse MTÜ Ohutusõpetuskeskuse ja Tallinna politseiprefektuuriga koostöös Nõmme kogupereüritusel ja 2. mail algusega kell 10.00 toimub Veeteede Ameti peakontoris Valge tn 4 kampaania avaüritus. Kogu maikuu jooksul propageeritakse päästevesti kandmise vajalikkust eri paigus üle Eesti, et sõnum jõuaks kõikideni, kel paadi, jahi või kaatriga plaanis liigelda.

Kampaania eesmärk on teavitada meresõiduhuvilisi päästevesti kandmise vajalikkusest. Kõige olulisem on teada, et ohuvest ei asenda päästevesti ja täiskasvanu vest ei ole lapsele sobiv. Varasemate aastate praktika näitab, et lõbusõitjate hulk on küll kasvanud, kuid päästevesti kandmist ei peeta oluliseks. Samuti ei teata, mis vahe on ohu- ja päästevestil, napib ka infot, milline päästevest tuleks soetada.

Kampaania peamine sihtrühm on seekord lapsed, mistõttu on selle visuaalne osa eelkõige Internetis, Lastekas.ee veebilehel. Laste kaudu püütakse jõuda ka nende vanemateni ja paljude teisteni, kel suvel plaanis veele lõbusõitu tegema minna – seetõttu pole kampaania “Päästevest aitab sind” suunatud mitte ainult lastele, vaid ka täiskasvanutele.

Projektile aitavad kaasa MTÜ Ohutusõpetuskeskus, Viking Lifesaving Equipment Estonia AS ja hobimerenduse ajakiri Navigaator.

Veeteede Ameti lehekülg väikelaevnikele – http://www.vta.ee/atp/?id=352
Päästevesti kampaania leht – http://www.lastekas.ee/?go=paastevest

Kampaania bänner lingiga on saadav siin:
 

One thought to “Päästevest aitab sind”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.