Palja soomlase rünnak reisilaeval

Heitsin täna pilgu peale laevafirma SPLIETHOFF juunikuu ajakirjale “Go ‘Gracht”, kus sattusin lugema huvitavat artiklit paljast soomlasest, kes 6. aprillil ründas laevaohvitsere ja turvameest. Eestikeelse uudise selle kohta leidsin ka SL Õhtulehest. Huvitav, kuidas see mul tookord lugemata jäi…

Turvamees rabas märatsejast kinni, kuid tol õnnestus lahti rabelda. Hullunud mees tormas laua juurde, murdis vihaga lahti metallist jala ja lõi sellega turvameest vastu jalga ja pähe.

Kähmluse peale tormas ruumi mitu meeskonnaliiget. Kinnipidamisel suutis märatseja ka valvetüürimeest pähe ja vastu kätt lüüa. Lõpuks väänati märatsejal käed raudu ja viidi laeva arestikambrisse, kus ta hiljem Helsingi politseile üle anti. Mees sai süüdistuse kahes kallaletungis.

Internetist võib leida ka MSN grupi “Spliethoff”, kus leidub palju pilte firma laevadest. Kahjuks ei ole “Go Gracht” internetis kättesaadav. Palju huvitavat ja kasulikku võib sealt lugeda elust merel, erinevatest õnnetustest firma laevadel ning kuidas neid tulevikus vältida. Järgmisest ilmuvast numbrist püüan mõne huvitavama loo ka MereBlogi lugejateni tuua.

One thought to “Palja soomlase rünnak reisilaeval”

  1. Ma nägin seda teleuudistest ka. “Kangelane” jõudis kaptenisilda välja. Hämmastav, et reisilaeva juhtruumi võib nii vabalt iga purjutaja välja jõuda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.