Tanker Luchegorsk peeti kinni Lääne-Aafrika rannikul

Venemaale kuuluv tanker LUCHEGORSK peeti esmaspäeval kinni väidetavalt Guinea mereväe poolt. Mitteametlikel teadetel nõudsid ründajad alguses 20000 USD. Pidavat olema “trahv” Guinea territoriaalvetesse sisenemise eest.

Russian reports quote Vladimir Pestelev, head of navigation safety at the company, as saying that ten gunmen boarded Luchegorsk, earlier this week. They were dressed in the black uniform of the Guinean navy, he added. He added that they demanded $20,000 fine from the master, who was only able to pay $7,000.

Peale seda võttis rühm laevasilla üle ning suundus Guinea pealinna Conakry poole.

Laeval on 19 venelast, 1 hiinlane ning hetkel teadmata rahvusest tõlk. 3086 dwt tanker kannab Venemaa lippu ning opereerib laeva Prisko (Primorsk Shipping Company). Venemaa välisminister nõuab Guinea valitsuselt selgitust olukorra kohta.

Laeva viimane tegevus Lääne-Aafrika piirkonnas oli kalalaevadele kütuse andmine Sierra Leone ranniku lähedal.

Mr Pestelev said:“The official authorities of Guinea claim the Russian vessel had violated the border of the economic zone of Sierra Leone.

“The captain of the Russian ship denies any wrongdoing.”

The Russian consul in Conakry was yesterday attending the vessel, to establish whether or not the seizure was lawful.

Maarottidele võib tunduda, et maailmamered ning olukorrad on kõikjal samad. Eksite. Küsige oma meremehest tuttava käest, kas ta on Aafrikas käinud. Kindlasti on tal midagi huvitavat teile rääkida…

One thought to “Tanker Luchegorsk peeti kinni Lääne-Aafrika rannikul”

  1. Laev on endiselt Conakry sadamas. Uudisteagentuuri RIA Novosty sõnul tunnistab nüüd Guinea valitsus, et laev siiski ei sisenenud illegaalselt riigi territoriaalvetesse. Süüdistused kapteni vastu on tagasi võetud, kuid trahvi peab maksma siiski Šveitsi firma, kellele laev oli prahitud. Süüdistuseks on seekord illegaalne Guinea vetes töötavate laevade vee ja kütusega varustamine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.