Fr.C78: Polaarjoonest põhja pool

31. juuli, 1996, kell 2334, kolmapäev

12-16 trümmis tööl. Viimast korda. Aitab küll. Kokku sain enda arvele 51 tonni. Kui ma arvestusega sassi ei läinud, siis 1330,5 krooni on teenitud. Kahe kuuga, maksud maha…

Kus me siis oleme? Täna hommikul oli Fryderyk Chopin mõnda aega teispool põhjapolaarjoont. Nii, et ära käidud. Praegu on poordis Beliza laev Carapau. Kala meile, raha kah.

Dan sai kuskilt infot, et see laev läheb kohe-kohe minema ja siis peaks kojusõit algama. Umbes nädala pärast peaks siis kodus olema.

Hiljuti avastasime sauna. Mitu nädalat laeval olnud, aga üllatusi ikka varuks, ju siis on nii SUUR laev. Kambaga käisime leilis ja basseinis, kust merevesi läbi käib. Selle sama temperatuuriga, mis väljaski. Peale kuuma leili oli hea sinna kaelani sisse sumada. Pagan, oleks sest saunast enne teadnud. Vööripoolse tekiehituse all, ei sattunud enne sinnakanti. Võib-olla meeskond ei tahtnud eriti reklaamida ka.

Lugesin Jüri Tuuliku jutustusi “Külatraagik” ja “Kojusõit”. Kaks omavahel seotud lugu, esimene läbi koera Nässu silmade, teine koera peremehe Karla silmade. Mõnus lugu koera ja vanamehe sõprusest. Vanamees, koer ja meri. Ja Nässu surmast, vanamehel läksid juuksed seepärast halliks. Lõpmata hingeliigutav lugu.

Kümne minuti pärast algab august.

Mairold

meremees ja sulesepp

One thought to “Fr.C78: Polaarjoonest põhja pool”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.