Fr.C77: Idapoolkeral kodusem tunne!

30. juuli, 1996, kell 2245, teisipäev 16-20 sillas vahis.

Tuleb välja, et veidi aega oleme idapoolkeral juba. Triivime ja passime Norra meres.

Koordinaadid olid kell neli: 66* 11’23N ja 000* 4’11E. Niisiis peaaegu null-meridiaani ja põhjapolaarjoone ristumiskohal. Põhjapolaarjoonest jääb veidi puudu, see kuskil 66 ja 67 kraadi vahel (66*34´N). Täna trümmis tööd ei teinud, kui veab, saan homme jälle brigaadi. Arvatavasti ka viimane vahetus trümmis. Teenin siis ka maksuameti osa juurde. Sain läbi Jüri Tuuliku “Meretagune asi”. Saare murrakus teksti oli mönus lugeda. Abruka eidekese seiklustest Kuressaares (tol ajal Kingissepas). Päris mitme koha peal sai naerdud. Hea raamat, saarlased oskavad söukseid kirjutada. Nostalgia kuuekümnendate-seitsmekümnendate vastu. Kuigi mind ennast sel ajal polnudki veel.

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.