Uudiseid Muhu väina regatilt

Muhu väina regatt jõudis Sõrule

Kolmapäeva õhtul sai Sõru sadamast mastimeri. Seal sildus ligi 70 Muhu väina regatil osalevat avamerepurjekat. Suured ja väikesed alused pakkusid nauditavad vaatepilti kõigile, kes riskisid nende tulekut kaema tulla.

Muhu väina regatt jõudis Hiiumaale. Foto: Kadi Laid

Regati eelmine päev oli tugeva tuule tõttu kujunenud passimise päevaks. Valitses ebakindlus, kas kolmapäeva õhtuks tullakse Triigist Sõrule või ei. Kella 17 ajal teatas Kalevi jahtklubi ülem Olev Roosma kaptenite otsuse: „Kell kuus stardime Sõrule”.

Triigi-Sõru sõit oli regati II etapp. Selle sõidu parimad olid Silva (kapten Eero Pank, purje nr 407), Georg (Viktor Feofanov, 278), Edasi (Koit Pauts, 1), Pinta (Veljo Heinmets, 57) ja Albin (Ants Varblane, 262).

Neljapäeva hommikul keerasid kaptenid oma jahtide ninad taas Saaremaa poole. 49. Muhu väina regatt lõpeb plaanide kohaselt laupäeva õhtul Roomassaares. Eesti suurima avamerepurjetamisvõistluse korraldajaks on ESS Kalev Jahtklubi.

Esimest korda purjetati Muhu väina regatil 1958. aastal, mil starditi Riiast. Tookord osales 13 jahti. Alates 1963. aastast on regatt ka Eesti lahtised meistrivõistlused avamerepurjetamises.

KADI LAID Hiiu Leht 21-07-2006

MVR 2003 EMA kodulehelt.

Mairold

meremees ja sulesepp

One thought to “Uudiseid Muhu väina regatilt”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.