Kuidas toimis arvutivõrk World Cup 2006 (Germany) ajal?

2006 FIFA World Cup jääb meelde ilusate löödud väravate, kohtunike vilede, “pealöögi” ja Itaalia neljanda võiduga. Mida aga ei meenutata, on tehnilised viperused IT’ga. Põhjuseks on spetsiaalselt selleks ürituseks loodud arvutivõrk, mille koostajaks IT firma Avaya. Mõned huvitavad arvud on Avaya ära toonud:

  • üle 5 miljoni unikaalse tulemüüri intsidendi toimus päevas kahe kuu jooksul
  • kokku kahe kuu jooksul 128 000 rünnakut läbis tulemüüri, millest 12% loeti kriitiliseks
  • kokku kanti üle 30 terabaidi informatsiooni (võistluste tulemuse, akrediteeringud, meedia ülekanded jm. kommunikatsioon)
  • ühtegi “Denial of Service” või muud sihitud rünnakut ei avastatud
  • võrgu haldajad avastasid ja eemaldasid ligi 80 viirust

Uudise saatis kaspersky.com uudiskiri.

Kuidas on jalgpalli uudis seotud merendusega? Hehh, ega meremehed ainult hokit ja sulgpalli vaata. Jalgpall on väga kuum sport meremeeste seas. Olenevalt kaptenist on palli taotud ookeani ületamisel pooltühjas trümmis või sadamaterritooriumitel. Kunagi pidasid laevameeskonnad omavahelisi jalgpallimatše sadamates. Kõvad lahingud olid olnud. Lapsepõlvest on meeles isa näidatud pildid lahingutest ja mingi medalgi rippus meil seina peal. Tulid vist meistriks kuskil turniiril Antwerpenis.

One thought to “Kuidas toimis arvutivõrk World Cup 2006 (Germany) ajal?”

  1. Isegi sai kaldal teiste laevade meeskondadega mängimas käidud, kui kaldal ametiühingud spordipäevi korraldasid. Danile tuttavas linnas Esbjergis (http://www.flickr.com/photos/kopamees/sets/72157594177018953/)
    olin koos Aivariga kuu aega ja seal sai siis spordiklubis käidud, pinksi tagumas ja ujumas ametiühingu kulul. Ja juhtusid sel ajal ka spordipäevi korraldama. Vist mingi viie laeva meeskond võttis jalgpallist osa. Saime kotti nii mis kolises. Meeskond oli ka alamehitatud ja reisipraamlaevade meeskondadele, kes iga nädal käivad spordiklubis, me vastu ei saanud. Küll lihased olid alles järgmistel päevadel haiged…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.