Eesti Mereakadeemia ostab laeva M/V LOSSEN

Eile allkirjastas haridusminister Mailis Reps m/l LOSSEN soetamislepingu.

“Merendusalane õpe on mõeldamatu ja vastuolus rahvusvaheliste normidega, kui see ei sisalda piisavalt praktilist osa. Merendust saab õppida ikkagi tegutsedes, sest ainuüksi klassitundidest ei piisa. Seepärast oleme ka toetanud akadeemia laeva oste.”

M/L LOSSEN ostetakse soodsa hinnaga Taani Mereväelt, kes samasuguse laeva (EML TASUJA ex LINDORMEN) on tarninud ka Eesti Mereväele selle aasta alguses.

M/L LOSSENI kohta võid lugeda siit.

2 thoughts to “Eesti Mereakadeemia ostab laeva M/V LOSSEN”

  1. “Merendusalane õpe on mõeldamatu ja vastuolus rahvusvaheliste normidega, kui see ei sisalda piisavalt praktilist osa. Merendust saab õppida ikkagi tegutsedes, sest ainuüksi klassitundidest ei piisa. Seepärast oleme ka toetanud akadeemia laeva oste.”

    Huvitav lõik. Loen välja, et minu omandatud haridus on rahvusvaheliste normidega vastuolus (st. pole piisav), kuna siis sel ajal ei olnud merekoolil oma laeva. Oeh. Andke neile andeks, nad ei tea, millest nad räägivad.

    Tunduvalt soodsam on ju ikkagi firmadega kokkuleppeid teha, nii nagu asjad seni toimunud on. Mis kasu on laevast, mis aastas vaid 20-30 päeva merel on ja muul ajal kai ääres. Sest karta on, et kaugemate sadamate vallutamiseks ressursse ei jätku. Kui rektori praegune kt. riigieelarvest rahad välja suudab ajada, siis edu talle. Seni kahtlen selles.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.