Fr.C42: Tulevik on tume

25. juuni, 1996, kell 2355, teisipäev
Olin 00-04 jälle sillavahis. Tuul on tugevam, umbes 10 palli. Poordi täna teist laeva ei võetud, hoidsime kurssi lihtsalt risti lainega. Olin taas neli tundi jutti roolis, oli eilsega võrreldes lihtsam. Õhtuks tuul natuke vaibus, aga enesetunne mul ikka 5+. Mõnesid praktikante pole juba teist päeva söömas näha olnud.
Minul on kõige rohkem roolipraktika tunde kogunenud. Juba kokku 17 tundi.

Kuna tormi tõttu ei ole lihtne vööri- ja ahtriehituse vahel liikuda, siis koristajamutt otsustanud Tiidu ja Aivari kajutist kambüüsi helistama hakata. Tatsas tähtsa näoga kajutiuksest sisse, nagu oleks seda varemgi teinud, kui praktikante ei olnud, võttis toru ja kukkus oma sõbrannaga jutustama. Tiit kaebas, et see teda ka ei morjendanud, et poisid tahtsid vahijärgset und välja magada. Telefon pidi ainuke ligipääsetav olema, millega saab normaalselt helistada. Kuigi osa kõnet vist ei läinud läbi ja mõnikord muti “registrid” olid võtnud päris kõrgeid noote. Poisid olid püüdnud teda ära ajada, aga rääkisid kui tühja seinaga…

Vene baaslaev kalalaevadegaSelle baaslaeva pildi leidsin siit saidist.

On kirjutatud, et vene baaslaev. Isegi on Fryderyk Chopini moodi… Siin fotol on kaks laeva poordis kala üle andmas, ise ma hästi ei mäleta, kas meil juhtus sellist asja, et mõlemas poordis oli laev. Vist ikka oli, tõenäoliselt siis, kui teises poordis oli tanker kütust andmas. Jaanipäeva tormis oli siiski meil üks traallaev küljes.

Päeval tööd ei olnud. Magada ei saanud, siis lugesin ühte kriminulli.
Muidu on tulevik tume.

Mairold

meremees ja sulesepp

One thought to “Fr.C42: Tulevik on tume”

  1. tere,

    seisime selle baasi kõrval 1994 aastal MV Frederic Shopeniga sama sugune baaslaev olin selle õnnetuse uks nagijatest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.