Fr.C35: Telegramm või küpsised?

18. juuni, 1996, kell 2349, teisipäev

Praktika aruande täitmisega olen teistest kaugel ees (kinoöödes ma tihti ei osale ja hommikuti saan seetõttu varem üles) ja võtsin täna vaba päeva.

Merel niipalju uudist, et liigume kuhugi, vist kaugemal asuvate laevade juurde. Täna käis seitsmes laev – Rudolf Sirge, ka BMRT.

Hommikupoole käis ka üks Taani sõjalaev meie laeva juures. Öeldakse, et käis laeva nime lugemas. Sõjalaeval kükitas ka helikopter. Seike parasiit, ei viitsi lennata.

Taani sõjalaev lippu üle vaatamas

Vaalasid nägime jälle.
Täna oli ka suur pesupäev. Üks väheseid kordi, kui kraanist “kohvi” st roostepruuni vett ei tulnud. Kordamööda siis sulistasime oma riideid kraanikausis. Kuigi see ei ole eriti suur. Voodipesu õnneks ise pesema ei pea, kasutatud voodiriided saab vahetada kord nädalas puhaste vastu pesulaos.

Täna oli ka laeva puhvet taas lahti. Oma raha eest sai limonaadi ja küpsiseid osta, suitsumehed said kah enda jaoks midagi. Lahe puhvet, tühjad riiulid ja mõni üksik asi “rikub pildi”. Nagu defitsiidiajastu. Aga tegelikult meil see aeg juba ongi käes. Kuldsed kuuekümnendad.

Täna saatsin ka telegrammi. Käisin radistiruumis oma teksti näitamas. Kuna mul oli vaid kümme krooni järel, siis pidin teksti kõvasti kärpima. Jäi ainult mõni sõna alles: Palju Oenne sunnipaevaks punkt Mairold. Saatsin isale õnnitlustelegrammi. Sai 41.

Kuigi arvestasin, et peale telegrammi saatmist peaksin paar krooni tagasi saama, et puhvetist endale midagi osta, Toomas võttis kõik kümme krooni mu käest ja ütles, et tagasi pole anda. Mõnekümne minuti pärast nägin teda puhvetijärjekorras… Huvitav kokkusattumus.

Mairold

meremees ja sulesepp

3 thoughts to “Fr.C35: Telegramm või küpsised?”

  1. Nüüd tuleb meelde, et telegrammi palusin lisada ka laeva koordinaadid, kus me loksusime. Palusin need radisti abilisel Toomasel telegrammi lisada. Koju naastes sain teada, et telegrammis olid koordinaadid ära vahetatud. Toomas – teada tuntud väikesusserdaja – ajas laiuse ja pikkuse segamini ja kodused vaadanud kaardilt, et me oleme Kariibi mere kandis. Seepärast imestatigi, et kui ma Saaremaale tagasi sain, et ma nii vähe päikest näinud. Ise soojadel meredel loksunud ja valge kui luik… Toomaselt pole hiljem õnnestunud küsida, kuidas ta telegrammis koordinaadid sassi ajas :)

  2. meil oli roodus üks mees, kes ajas vintpüssi numbri ja ämma sünnipäeva pidevalt segi, see tõi talle palju paksu pahandust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.