m/v Alblasgracht: sõda Nigeerias!

Tervitus.

Natuke p6nevust. Olen Nigeerias Onnes ja ootan, et saaks teada, mis on j2rgmine port of call, et saaks koju kah juba.

T2na kella 12 paiku, peale „shifting pontoons“, tulin siis gangway juurde, et tsekata ja kindrali juures k2ia, ta oli mind walkietalkiega kutsunud. Gangway juurde j6udsin, ilge tormamine ja kisa lahti, stevedorid jooksid laiali, paljud tormasid kailt m88da gangwayd laeva peale, ytlesid kiiresti: „trapp yles, s6da s6da…!!!“ K2hku ab (madrus) t6stis trapi yles, oli n2ha palju pyssimehi s6itmas yhte suunda. l2hedal yx kyla ja seal oli l2inud s6jaks riigi s6durite ja m2ssuliste vahel, tulistamised jne.. Alarm anti kogu sadamale.

Maerski laevad ja teisedki, kellel mitu thrusterit, eemaldusid kohe kaist keset j6ge. meie ja m6ned veel muidugi ei saanud nii teha. Agendi jutu j2rgi situatsioon oli olnud kontrolli all, aga kes seda ka teab tegelt. Pole lossitud laeva t2na enam, loodetavasti homme j2tkavad lossimist. Nigeeria jube riik. Authorities jne, kes siin k2isid, l2ksid minema kottidega kraami t2is, mis meilt said. Selline riik. Muidu kui annetusi neile ei tee, on probleemid kohe kaelas.

Kohtumiseni. Varsti kodus.
Timo

3 thoughts to “m/v Alblasgracht: sõda Nigeerias!”

  1. Jeeh, sellistes kohtades on blokk sigarette kõvem valuuta, kui dollar. Suessi kanalis vaadati mind kui poolearulist, kui ütlesin, et Suessis kai ääres meid juba blokkidest tühjaks tehti. Ja kuni kanali lõpuni mehed ei saanud aru, et meil TÕEPOOLEST ei ole ühtegi blokki järel. Nendele tundus see müstikana ja seetõttu ei suhtunud meisse sõbralikult.

  2. aafrika – :) maa mis on alati täis põnevust, oled juba suur sõber enne kui laev jõuab kai äärde(psss!!..psss!!.. friend!) ja järgmine sekund püütakse sul iga hinna eest nahk üle kõrvade tõmmata…, mitte ainult suitsublokk pole hinnas vaid isegi vana räsitud köieots on köva sõna, Nigeeria on muidugi 1s söjakamaid kante,vahel tuleb seal paar nädalat reidil istuda enne kui sõjaolukord vaibub, aga mis teha kuum päike- ajab vere keema :)

  3. Mu sõber rääkis, et auklikuks kantud lääpas taldadega tossude eest sai terve korvitäie puuvilju. Point oli selles, et alguses näitas läbi illuminaatori peaaegu uusi Nike käimasid ja kauples enne, et kaup talle, siis tossud vastu. Banaanid ja muu träni lendas limukast sisse, vanad lääbakad lendasid vastu ja aken kinni. “Ärimees” sõimas tükk aega akna taga. Eks tal oli raske kaldale minna teadmisega, et tal nahk üle kõrvade tõmmati… :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.