Fr.C13: Profülaktiline peapesu

27. mai, 1996, kell 2230, esmaspäev
Esimene päiksepaisteline päev. Oma vaht tuli ära seista, katsusin küll kellegi teisega ära vahetada, et kambaga koos linna minna, aga arusaadavalt keegi ei võtt vedu. Õhtupoole käisin üksi linna jalutamas, aga tahtsin õhtusöögiks tagasi olla ja kaugele ei saanudki minna. Mul jääb vist poolsaarel käimata, sest E ja T on meremuuseum suletud, aga kolmapäeval arvatavasti meid laevast enam minema ei lasta. Räägitakse, et siis lõpeb lossimine ja siirdume Šotimaa poole.

Täna hommikupoole oli ka meie grupi esimene praktika teooriatund. Viis minutit rääkisime materjalist (tundub, et materjali on meeletult) ja siis hakkas praktikajuhendaja Garden loengut pidama korrast ja distsipliinist. Vanemate kursuste mehed käivat õhtuti baaris ja mööda linna kondamas, see ei olevat ikka kadeti vääriline ja mis ta meile kõike ei rääkinud. Ühesõnaga saime juba ennem noomida, kui midagi teinud olime. Oli küll plaanis õhtul möllama minna, aga takistuseks on see, et meil ei ole raha. Räägiti mingist avansist, aga ilmselt seda hoitakse kinni. Ju järgmises sadamas saame. Tema profülaktilise loengu ajal tekkis mul küsimus, kuidas ta üldse teadis, et vanemad kadetid õhtuti linna peal möllavad…

Vastus tuli üsna pea – pärast Tiit rääkis, et eile hilisõhtul, kui tema vaht, oli Garden ise laevatrapist peaaegu roomates üles roninud. Nii purjus olnud, et kahel jalal ei seisnud. Kas pidi liikuma või seistes kuskilt kinni hoidma. Ise oli kelkinud, et tema rahakott on rahast lage. Aga poisid ärgu muretsegu, ei seda varastatud, vaid ta ise jõi kõik maha.

Seda huvitavam tundus tema tänane “loeng” korrast ja distsipliinist… Aga ta ju võib alati öelda – ärge käituge mu tegude järgi, vaid tehke mu sõnade järgi.

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.