Fr.C9: Minu pere ja muud loomad

23. mai, 1996, kell 2350, neljapäev
Ikka veel passime Klaipeda all reidil. Kuulukse, et homme saab sadamasse. Nüri passimine. Ei räägita ka, milles asi on, miks me veel sadamasse ei saa. Muidu… Ei midagi erilist. Õhtul vaatasime itaalia filmi “Tõrksa taltsutus”. Mäletan, et olen seda kuskil 10 aastat tagasi näinud. Tallinna kinos ja Saaremaal. Miskipärast oli maakohas filmi tugevalt kärbitud. Isegi sukastseen oli välja jäetud. Nüüd oli muidugi kõik OK. Andke mulle kirvest!

Kiri õele, kes Hamburgis:
Mis siis veel head kirjutada? Krt. Leedu raadiost tuleb jälle see kuradima Macarena. Või kuidas seda kirjutatigi? Seda lugu tuleb ühest raadiost 6-7 korda päevas. Täielik vasikavaimustus. Meil oli viimati vist Lambada vaimustus nii suur. Teine laul, mida siin raadiotes “käiatakse”, on “Just a Little Bit”, Eurovisioonil Inglismaa lugu. Muid laule pole kuuldagi. Vahest tuleb Freddie Mercury “You Don’t Fool Me”, mis kuskilt arhiivi soppidest leitud. Selline tunne, et leedukatel raadiotes vaid üks kassett on, millel kolm laulu. Vahepeal käib ainult üks suur loba. Leedu keel on natuke naljakas, aga ehk see raadiodiskori möla ole kõigis keeltes imelik. Katsume kassettmakile lugusid lindistada, et merel raadio puudusel vaikust ei peaks taluma. Silveril on terve posu Untsakad ja VLÜ kassette kaasas, neid tuleb tema kajuti poolt ühtejutti (Disko pole oluline, punk on põhiline).
Millest veel? Ma arvan, et Rait kõvasti liialdas, kui selle laeva hirmsast elust rääkis. Aga kus suitsu, seal tuld. Oleme siin ju kõigest poolteist nädalat olnud. Prussakaid ei ole me veel oma kajutis näinud. Võib-olla seepärast, et laevas on 9000 tonni kalajahu, kõik on trümmidesse kolinud. Kui loomadest veel rääkida, siis meie kajutis on üks hiir, kes käib laualt meie vorsti ja saia ära viimas. Nägin ühte kord oma silmaga, aga ta oli kiire minekuga. On sel alles isukest. Vahest oli neid mitu.?.. Laeval on ka paar kassi ja mitu varblast. Kapten on ka. Sahharov nimeks.
Elan kajutis koos Ülari, Dani ja Ivoga. Väike ruum on, aga saab hakkama. Ainult see koguaeg ninapidi koos elamine käib vahel närvidele. Ei kujuta ette, reisi lõpuks võib täitsa kopp ees olla. Praegu juba naginat palju, mis veel mõne nädala pärast. Õpime sotsiaalset eluviisi. Siiski saab nalja palju. Lööpimine ja aasimine on pidev.

Enamus aega kulub juba Black Jackile ja Pokkerile. Minul ei taha mäng vedama minna. Ülar on kah juba Danile järele jõudma hakanud, aga mina vaagun ikka veel ellujäämise piiril. Ivo hakkas tikke välja laenutama, ma isegi juba protestisin liiga kõrge laenuprotsendi vastu. Huvitav. See on mäng, ei midagi enamat, aga minul ajab harja nii punaseks. Paistab, et ma ei oska kaotada. Lausa nadi tunne, kui ilma ühegi tikuta jään, teiste itsitamine takkajärele. Juba räägitakse, et kui mängu vaja kaotajat, siis kutsutakse mind ringi.

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.