MereBlogil täitus aasta

miks endale blog

Täpselt aasta tagasi tegin esimese sissekande ajaveebi, mille nimi oli tol ajal KopaBlog, aadressil http://kopamees.blogspot.com. 8. jaanuaril ilmus esimene sissekanne uuel lehel, mille nimi oli juba www.mereblog.com.
Sellest ajast on tehtud blogisse 372 sissekannet. Aasta jooksul MereBlogisse eksinud inimeste arvu ei oskagi öelda. Kolimiste ja katsetustega ei ole statistika säilinud. Ega see polegi kõige olulisem. Loodan, et mind huvitavad teemad on kellelegi veel huvi või rõõmu pakkunud. Merepiir on meil pikk. Laevu vähe. Merehuvilisi justkui jaguks, kuid poliitika tundub lonkavat. Millest see tuleb?

MereBlogiga on viimaste kuude jooksul liitunud uued merehuvilistest autorid – Mairold, Jens, Linda-Triin, Elerin. Minu tänu neile.

5 thoughts to “MereBlogil täitus aasta”

  1. Olen õnnitlemisel tagasihoidlik, pigem tänulik, et Dan midagi sellist loonud on. Eelkõige täitnud tühja koha merevaldkonnas.
    Kuigi kas Sa, Dan, oskasid ette näha, et isiklikust blogist kasvab välja portaali mõõtu infokanalike? :) See on juhtunud tänu sellele, et MB on olnud pidevas muutumises. Oletan, et teiseks aastapäevaks on realiseerunud muudki ideed, mida paistab palju olevat. Pidev on ka enda koha leidmine blogide ja portaalide maailmas. Kas haarata veelgi enam valdkondi veel rohkemate lugejate jaoks või jääda oma kujunenud keskkonda? On ju sõrme andmise – käe võtmise allhoovused juba mitu kuud kimbutanud ;)
    Areng jätkub, see on kindel.
    Uudiseid uuesti lugedes ilmneb mitmeid üllatusi. Näiteks üks neist – soovides lahus hoida merekeskkonna ja meremajanduse valdkondi, sattusime hoopistükkis tõdemuseni, et need on omavahel tugevas seoses. Kurioosne on see, et MB sai kõige rohkem lugejaid juurde siis, kui Soome lahes halvad sündmused toimuma hakkasid. Kusjuures tähelepanuta jäi see, et MB ideoloog Dan juba ammu häirekella lõi. Õnneks pole MB-d süüdistatud õnnetuse manamises ;) Eks Dani terav silm pani tähele, mis toimub meremajanduses ja -poliitikas, et see võib halbu tagajärgi tuua. Oli Dan oma MB-ga prohvetlik? Ei. Pigem ettenägelikum ja ümbritsevast argielust veidi eespool.
    Omalt poolt katsun kah palju teha, et MB lugejate jaoks veel informatiivsemaks ja huvitavamaks muutuks. Ja välja tuua valukohti, mis vajaksid tähelepanu ja sekkumist. Et ei peaks küsima – Kas Eesti on Mereriik?

  2. Õnnesoovid ka Mindmapi blogi tegelastelt!

    Aastakesega on teil valmis saanud väga asjalik ja mitmekülgne keskkond, milles leidub huvitavat lugemist ka neile, kes merd ei sõida… vahel ainult meres ujumas käivad ja rannas päikest võtavad :)

    Jätkake kursil ja olge sama lahedad ka edaspidi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.