Eesti Mereakadeemia Üliõpilasesindus kutsub kõiki ühiselt Tallinna lahe reostust likvideerima!

Meie, kui merega ehk kõige rohkem seotud noorte, auasi peaks olema praegu loodusele appi minna. Seega kutsub Eesti Mereakadeemia Üliõpilasesindus kõiki kaastudengeid, õppejõude ja muid toredaid inimesi üheskoos Pirita randa koristama.

Enda poolt üritame kaasa võtta võimalikult palju sooja toitu ja jooki ning otse loomulikult hea tuju ja seltskonna!

Nagu üks Üliõpilasesinduse liige Mari-Liis ütles:

„merereostus, ja kõik likvideerivad peale Mereakadeemia – see on nagu natuke häbiasi mu meelest”

ning just see põhimõte juhendabki meid teie südametunnistusele koputama!
Nagu ütles ÜE liige Tarmo:

“Nii et soojad ja mugavad riided valmis panna ja meie Eesti ainukest tasuta naftavara korjama.”. Tema idee on ka see, et: „Läheks siis korraldaks kevadele ka väikse vastuvõtu…kui juba kõik koos oleme. Kava võiks ette näha püha söömaaega ja jutu ning fantaasiamulli aktiivset ühendamist pärast koristust…”.

Seega, peale tõsist tööd rannas võiksime minna ühiselt ka õhtul välja. Kindlasti teatame koha, kus hiljem kokku saada, ka juba enne randa minemist. Ehk õnnestub ka mõne toreda baari-pidaja südametunnistusele koputada ja tublidele loodusesõpradele ehk mõned soodustused välja kaubelda.

Üritus ise peaks toimuma niimoodi – et „rohelised” võtavad meiega ühendust, kui on õige aeg appi minna – meie siis jälle teatame kohe koolis ja mereblogis, et millal ja kuidas minek on. Töövahendid on tagatud nende poolt.

Üldiselt on võimalik appi minna nii päevasel ajal, nädalavahetustel kui ka õhtuti. Eriti tore oleks, kui kõik asjast huvitatud teataksid ka Elerinile ja Tarmole, mis aeg neile just paremini sobib, et me siis saaksime ühist parimat aega otsida!

Palume kõigil asjast huvitatutel ühendust võtta e-aadressil yledustus@emara.ee, Eleriniga tel. 5127845 või siis Tarmoga tel. 5205736.

Igatahes, kallid merendushuvilised, jääme lootma positiivsele vastukajale!

Elerin Urbalu
EMA ÜE esimees
Tel. 5127845
edustus@emara.ee

9 thoughts to “Eesti Mereakadeemia Üliõpilasesindus kutsub kõiki ühiselt Tallinna lahe reostust likvideerima!”

  1. Algatus on muidugi hea, eks katsun ka kohal olla, kui tööandja lubab. Natuke teeb nalja plaan peale üritust tähistama või “vastuvõtule” minna. Justkui see toimuks ühe päeva ja umbes sama lõbus kui kartulivõtt… Tegelt ollakse õhtuks üsna väsinud, külmunud ja tüdinud. Au neile, kes õhtul peole veel jaksavad minna. Pidu katku ajal.
    Üleskutse oleks rohkem usutavam, kui oleks märgitud ametkond või inimesed, kes võtavad ühendust või kellega on EMA ÜE juba ühendust võtnud. Sõna “rohelised” on kuidagi laialivalguv. Lihtsalt igaks juhuks hoiatan, et pärast poleks ütlemist: keegi ju meie abi ei palunud. Olgem täpsemad.
    Jõudu organiseerijatele! Loodan siiralt, et merekooli rahvas kaasa läheb.

  2. Ühine hilisem väljaminek pole kohustuslik, vaid täiesti vabatahtlik, nagu kogu üritus.
    Kes jaksab, see läheb ja teeb.
    Töö saab muidugi raske olema, ja kindlasti mitte eriti lõbus – aga ülimalt vajalik.
    Üleskutsest eeldasin, et on kõik teadlikud, kuna sellest räägiti eelmisel nädala uudistes päris palju.

    Täpsustuseks aga veel – Põhja-Eesti Päästekeskus on see, kes põhiliselt juhendab päästetöid ja ka minuga ühendust võtab, kui neil gruppi appi vaja on. Nemad jagavad ka kohale minnes vahendeid ja infot.

  3. mina kui kõrvalseisev isik, vaatasin samuti nagu Mairold, et pärast reostuse likvideerimist minnakse peole ‘tähistama’. et seda küll, külmast tulles on vaja end üles soojendada ja siinkohal saun asendamatu asi, aga vähemalt oleks ilus seda siis ka niiviisi sõnastada.

    praegu kõlab tõesti see üritus kui ‘pidu katku ajal’

    IMHO:
    Indrek ‘BC’

  4. Aitäh täiendava info eest, Elerin. Ei kahtlegi Su siiras soovis kaasa lüüa ja organiseerida. Kipperi foorumist selgub, et tahetakse siiralt aidata, sealsed tegelased ju merega lähedased. Aga et mereakadeemia õppureid vaja peoga motiveerida… Eks see ole paratamatu.
    Ei usu ma ka, et abi vaid üheks päevaks vajatakse. Aga eks kõik selgub. Näib et enne aprilli keskpaika koristuseks ei lähe. Ja siis ka ilmad veits soojemad ja sauna võibolla polegi vaja.

  5. Mairold, sauna on alati vaja! Mereakadeemia õppurite kaasamisega on nii nagu on. Sa peaksid ise seda mäletama ;) Loomulikult on ka väga meeldivaid erandeid, kes hoolivad ka millestki rohkemast, kui rahast taskus ning viitsivad aktiivsemad olla.

  6. Vaatame seda asja – võib-olla suudan järgmiseks korraks sõnastuse mängud endalegi selgeks teha.

    Igatahes minu arvates on oluline see, et teeksime vähemalt sel korral looduse taastamiseks nii palju, kui meie võimuses, kaasates appi võimalikult palju abikäsi.

    Aga seletuseks – tsitaat Tarmolt ei tähenda, et me katku tähistame, vaid kuna see on kindlalt tõestatud fakt, et ükskõik, mida mereka omad koos teevad, õhtul on ikka pidu, siis võime seda juba ausalt välja öelda ja ette planeeridagi.
    Mul on tunne, et ma siiamaani ebaselgelt väljendun.
    Ütleme siis lihtsalt – reostus on paha ja töö saab olema raske.
    AGA
    Kevadet oleme vähemalt meie siin punases majas küll kaua oodanud.. nüüd saabub see lihtsalt juhuslikult? samal ajal koos lume sulamise ja reostuse koristamisega. Reostuse, mis otse loomulikult on inimeste tekitatud.

    Praegu olen ma natuke väga väsind ja tõesti ei suuda asja lihtsamalt lahti seletada.

  7. Kui juba
    “kuna see on kindlalt tõestatud fakt, et ükskõik, mida mereka omad koos teevad, õhtul on ikka pidu, siis võime seda juba ausalt välja öelda ja ette planeeridagi”
    nii, siis tuleks tööga alustada laupäeval hiljemalt keskpäeval, siis pole hirmu, et tööaeg liiga lühikeseks jääb või pidutesmisest esmaspäevaks välja ei jõua puhata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.