PM: Põhja vajunud kaubalaev võis tekitada suure merereostuse

Nädal tagasi Vaindloo saare juures uppunud kaubalaev Runner 4 lekitas vette tõenäoliselt kuni 40 tonni rasket kütteõli, mis avastati juhuslikult laupäeval Purekkari neemest loodes merejäält.

Loe lähemalt Postimehest. Ja lisa ETV24-st.

Dan: ETV24 video:Intervjuu Heiki Lindpere, Andrus Maide ja Rein Raudsaluga merereostusest ja seadusandlusest.

Mairold 14.03.06: Ja veel muretsetakse eelmise reostuse koristamise võimekuse pärast. Loe Lääne Elu.

Dan 15.03.06: ka Yahoo!News on nupukese reostuse kohta kirjutanud.

Mairold

meremees ja sulesepp

3 thoughts to “PM: Põhja vajunud kaubalaev võis tekitada suure merereostuse”

  1. Tundub, et kätte on jõudnud aeg, mida on kardetud ja mille peale pole tahetud eriti mõtelda. Õnnetus õnnetuse otsa. Meile oleks piisanud ühest õnnetusest, kuid kahjuks on otsustanud emake Loodus meie tegematajätmistele suure näpuga näidata. Seni ei muudeta oma mõtlemist ning otsuste tegemist kuni lõpuks õli trussiku vahelt sisse voolama hakkab. Uudiseid reostuste kohta on viimaste nädalate ajal olnud nii palju, et tavainimeste jaoks muutub see juba rutiiniks. Kas sinusoidi tipp on käes või on see alles tõus ja algus?

  2. praegu hoia jää seda kinni, aga mis siis kui suvel pärnu kandis üks ja põhjarannikul teine laks korraga oleks – pool eestit ei saaks suvel ujuma ja merele, vot siis jõuaks vast tavainimestele kah kohale :(

  3. Dan on pikemat aega seda ennustanud (http://www.mereblog.com/?p=15). Ei olnud tegemist ette manamisega vaid meelde tuletamisega, et see õnnetus tuleb niikuinii. Sellised õnnetused juhtuvad (http://www.mereblog.com/?p=32). Riigiametnike passiivsuse puhul veel rängemalt. Vaid ennetustöö suudab katastroofe leevendada või ära hoida, aga kui see on seni olnud ebapiisav… Igal tankeril tuleb silma peal hoida, kasvõi Eesti ala läbides loots peale panna.
    Pealegi pole Dan ja Mereblog olnud ainukesed, kes pikemat aega mereõnnetuse tulemist riigiametnikele meelde tuletanud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.