Pärnu Raba ujulas harjutati päästmist

MereBlogis on jäänud ära märkimata uudis Pärnu Postimehest taasavatud Raba ujula kohta. Artikkel on täies mahus allpool ära toodud.

Pärnus Turba tänaval taas tööle hakanud Raba ujulas harjutasid eile meremehed päästmist ekstreemsetes tingimustes.Oskuste kontrolli käigus harjutasid meremehed ujumist, individuaalsete päästevahendite ja hüdrokostüümi kasutamist, inimeste päästeparvele aitamist ja parvel termokostüümi selgapanekut.

Eesti mereakadeemia Pärnu merenduskeskuse juhataja Arno Maidla rääkis, et meremehed peavad niisugused kursused ja teadmiste kontrolli läbima iga viie aasta tagant.

“Varem oleme neid kursusi teinud vallikraavis ja Pärnu jões, veekogude jäätudes pole aga talvel saanud seda korraldada. Õnneks saime Raba ujulaga kokkuleppele, et võime igal kolmapäeval nende basseini kasutada,” ütles Maidla.

Kursustel osales 28 meremeest kogu Eestist, vees tegi harjutusi kümmekond meest.

Raba ujulat rentiva sõudeklubi Pärnu tegevjuht Arvo Loorits rõõmustas, et esmaspäeval pärast pooleaastast pausi taas avatud spordibaas on kenasti tööle läinud ja linnarahvaski selle jälle omaks võtnud. Esimesel kahel tööpäeval on Raba ujulas käinud ligikaudu poolsada ujujat.

“Meil on hea rahulik ujuda. Mitu inimest on öelnud, et eelistavad meid Tervise Paradiisile, kus basseinis on liiga palju rahvast ega saa segamatult ujuda,” märkis Loorits. “Raba ujulasse pääseb igal ajal, sest kaks rada on alati tavakülastajate käsutuses.”

Lähinädalatel peaksid Raba ujulas algama linna gümnaasiumiõpilaste vetelpäästekursused.

Pärnu Postimees 19.01.2006

One thought to “Pärnu Raba ujulas harjutati päästmist”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.