Saaremaa sadam ei saa valmis lähiajal

Jaanuaris olnud külmalaine tõttu jäi Merko Ehitus Küdema lahte rajatava süvasadama ehitustööde graafikust maha ja ilmselt lükkub 19. maiks planeeritud ristluslaeva avareis edasi.

“Lähipäevadel peaks selguma, mida külmanädal tähendas sadama valmimistähtajale, kuid algusest peale on tähtaja teema olnud kriitiline, kuna talveks on ehitamine planeeritud ja ilmastik on alati üks faktor, mida täpselt ei saa prognoosida,” selgitas eile Meie Maale AS Tallinna Sadam avalike suhete juht Sven Ratassepp.

Sadama esimest ja teist kaid tuleb rajada 11—12 meetri sügavuses vees, 200 meetri pikkuse kai esimesed vaiad on küll rammitud, kuid teha on siiski rohkem kui seni tehtud. Sügisel võtsid ehitustempo maha ja lisasid rajatise kogumaksumusele miljoneid kroone ebatäpsed uuringutulemused. Uuringu põhjal pidi paepinnas all olema, kuid ei olnud.

Geoloogilise uuringu praagi tõttu keevitatakse nüüd kohapeal vaiad üksteise otsa ja maasse mineva vaia otsa kinnitatakse rauast plaat. Vaiadega ühendatakse kandurid, sinna omakorda H-kujulisest terasest talad ja siis betoonpaneelid.

saarlane.ee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.