Uudised / News

Somaalia piraadid vabastasid lõpuks ÜRO abilaeva m/s Semlow, mille nad hõivasid 27. juunil. Põhjuseks on kütuse lõppemine. Laev pukseeriti esmaspäeval El-Maani sadamasse. Laeval on 10 meeskonnaliiget. Pühapäeval lahkusid laevalt piraadid koos 850 tonni riisiga, mis oli saadetud Somaalia tsunamiohvritele Jaapani ja Saksamaa poolt. Sadamasse aitas pukseerida laeva teine laev, mille samuti olid piraadid vallutanud hiljuti. Ka sellelt laevalt lahkusid “pätid” nädalavahetusel. Suurem osa riisist on puutumata jäänud. Edasi otsustatakse, kuidas see ära jagada 10 miljonile näljasele somaallasele. Arvatakse, et laevaomanik jõudis piraatidega mingisugusele kokkuleppele lõpuks, et nad laeva vabaks laseksid.***
20 vanainimest uppus New Yorgi lähedal George’i järvel, kui ekskursioonipaat ümber läks. Paadis oli õnnetuse hetkel 48 inimest. Maksimaalselt on lubatud 50 inimest peale võtta. Ekskursioonipaadis oleks pidanud sellise arvu inimeste juures olema vähemalt 2 meeskonnaliiget. Antud hetkel oli ainult 1. See õnnetus algatab suurema arutelu New Yorgi paatide turvalisuse ümber.

***

Ja siin üks video, mis on heaks õppetunniks, kuidas ankrut vette MITTE ei tohiks lasta. Kontrolli alati ankrualust, enne kui hüüad filile: let go the anchor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.