Õnnetus Bombay High puurtorniga / Bombay High in fire

27. juulil, kell 1605, toimus raske õnnetus India naftapuurtorniga. Üks puurtorni teenindavatest laevadest, “Samudra Suraksha”, teostades meditsiinilist evakuatsiooni kaotas operatsiooni käigus kontrolli ning rammis puurtorni. Probleem oli selles, et üks laeva meeskonnaliikmetest murdis näpu ning teda oli vaja ravimiseks viia puurtornile, kus oleks antud vastavat meditsiinilist abi. Igatahes kaotas laev millegipärast kontrolli, hakkas triivima ning rammis torni. Õnnetuse hetkel viibis puurtornil 227 inimest, “Samudra Surakshal” oli 84 inimest pardal ning lähedal asuval erapuurtornil veel 73 inimest. Viimane mainitud torn vajus merelainetesse kahe tunniga. Hetkel on hukkunuid 12 ja 13 on veel kadunud. Mõned päästetud leiti üles veel neljapäeva hommikul 20 km õnnetuskohast eemal triivimas meres.

3 thoughts to “Õnnetus Bombay High puurtorniga / Bombay High in fire”

  1. Olin hiljuti Bombay High projektiga seotud ja pisike reis kohaliku supplier’iga jättis mulje, et püütakse igat viimsetki detaili merepraktikas rangelt järgida. Mehitus ja management alusel meenutas kunagise NSVL’i laevastiku printsiipe.

    Vaatamata sellele suutis ligi 50 meetrine alus rihtida ära sdama muuli ja manööver teise laeva poordi võttis meeletu aja. Sealt tegin järelduse, et kolleegidel jääb “pisut” puudu praktilistest teadmistest, mis lisaks veel arvesse võttes töötingimusi ja korruptsiooni loovad üsnagi ohtliku “veelooma”.

    Let Ganeshi look after bombay seafarers!

  2. Jah tegemist oli ikka “Boskalisega”.

    Kolmel süvendajal tuli matta post-trenching meetodil (vee juga juhitakse merepõhjas lebava torustiku äärtesse ja selle tulemusena uhutakse eemale liiv ja muda ning toru vajub merepõhja sisse ja nagu hilisemad uuringud näitasid kattub ka selle sama hõljuma läinud materjaliga) ligi 100 nm pikkust gaasi ja õli torustikku, mis ühendas Bombay High Field’i rannikuga. Torustik asus sügavusel 23-80 m. Kui ma ei eksi siis selle torustiku oli ehitanud maailma võimsaim pipe-layer “Solitare”.

    Selline projekt oli üsna haruldane, kuna tavaliselt tehakse enne torustiku paigaldamist kraav valmis ja pärast torustiku paigaldamist kaetakse liivaga.

    Projekti rahastas Hyundai ja neid ajendas torustikku matma mingisugune uus rahvusvaheline regulatsioon, täpselt ei mäleta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.