Merereostus Pirital / Sea pollution in Pirita

Reede päeval teatati Päästeametile, et Pirita tee ääres mererannas on õlilaik. Asus see kohas, kus linna kanalisatsioonitoru mere äärde jõuab. Uudistes räägiti 29-st inimesest, kes õlireostust likvideerisid, neist mitmed olid vabatahtlikud. Eile õhtul kohale minnes ei olnud aga mitte kedagi enam seal. Kokkukorjatud kivisegune õline adru oli kottidesse mahutatud ning rannajoonele jäetud. Arvatavasti peab keegi sellele ikka järgi tulema. Piiramaks õli lekkimist edasi merele oli tõmmatud vette piirdesukk. Kahjuks ei suutnud see oma tööd 100% teha. Kõige reostunumast kohast pääses õlisegune vesi ikka teisele poole piiramisrõngast. Ma ei hakka spekuleerima, miks ei suudetud korralikult töid lõpetada; mind huvitab see, kas kedagi võetakse ka vastutusele selle reostuse eest… Jääme ootama ekspertiisi tulemusi ja edasist arengut, kui midagi üldse areneb.EDIT: uus info DELFI poolt.

Keda huvitab, kuidas käituda rannas õlireostuse korral, siis sellise käsiraamatud saate omale tõmmata SIIT.

Pirital 015 Pirital 019 Pirital 032 Pirital 038 Pirital 048 Pirital 049
Photos by Dan