Piraadid ründasid ÜRO abilaeva

Piraadid hõivasid India ookeani tsunami ohvritele Somaalias toiduabi toimetava ÜRO laeva. Kaubalaev MV Semlow oli teel Keeniast Somaalias asuvasse Bossaso sadamasse, kui seda ründasid relvastatud piraadid. Laeva hõivanud piraadid võtsid selle kümneliikmelise meeskonna pantvangi ja nõuavad nende eest lunaraha.«Kaaperdajad küsivad 500.000 USA dollarit, ent me ütlesime neile, et tegemist on vaid väikese laevaga, mis toimetab nende endi riigi elanikele toiduabi,» teatas ÜROle laeva rentiva Keenia ettevõtte Mokatu Shipping Agency direktor Inayet Kudrati.

ÜRO toiduabiprogrammi töötajad pöördusid samuti piraatide poole ja palusid neil koheselt alus ning nälgivatele inimestele hädavajalik toiduabi vabastada. Somaalias kaotas 26. detsembri tsunami tõttu kodu umbes 28.000 inimest, kes sõltuvad nüüd täielikult ÜRO toiduabist.

Somaalia rannikumere ala peetakse üheks maailma kõige ohtlikumaks piirkonnaks ning kurjategijate rünnakud laevadele pole seal sugugi haruldased.

Postimees, 4. juuli 2005

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.