Soome laevad Eesti lipu alla?

Viking Line kavatseb oma laeva Rosella tuua seilama Eesti lipu alla, sest nii hoitakse aastas kokku vähemalt neli miljonit eurot. Viking Line saavutas Londonis töölepingute osas kohtuvõidu transporditöötajate liidu ja meremeeste ühenduse üle, mistõttu laevafirma võib Eesti lipu alla siirduda juba sügisel, kirjutab Iltalehti. Harri Winter Viking Line’i juhtkonnast ütles, et paraku toob see kaasa osade tähtajaliste töölepingute omanike lahkumise firmast.

Meremeeste ühendus lubab kohtuotsuse edasi kaevata, kuid Viking Line’i advokaat Jan Hanses rõhutab, et kohtuotsus vastab täielikult Euroopa Liidu õigusnormidele.

Vaidlus Rosella üle on kestnud juba aastaid. Laevafirma eesmärgiks on mitte kulutada tööjõule rohkem kui Eesti konkurendid. Muuseas agiteeris transporditöötajate liit protsessi käigus kõiki oma liikmesorganisatsioone Viking Line’iga Rosella töölepingute osas mitte läbi rääkima.
DELFI, 17.06.05

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.