Kruiisilaeva Norwegian Dawn tabas hiigellaine

Stacy Maryland ärkas oma kajutis üles ning avastas, et tema kingad ja ajakirjad ujuvad põrandal vees. Bill ja Ellen Tesauro otsustasid minna kasiinosse, kui nad tundsid, et torm hakkas laeva ründama. Nad lootsid, et ehk see viib mõtted mujale. Kasiinos olles kuulsid nad, kuidas kapten teatas läbi valjuhääldi, et täna on joogid terve öö tasuta…ja siis ründas järjekordne laine, mis oli suurem kui kõik eelmised, laeva. Abielupaar kiirustas tagasi kajutisse, kus laud lendas ringi ning klaasi ja taldrikud koos sisuga vedelesid põrandal.

Mis siis juhtus? Tagasiteel Bahamalt New Yorki sattus kruiisilaev tugeva tormi kätte. Ja tundub, et ainult 1 laine oli see, mis tekitas tõeliselt kahju. Kompanii esindaja ütles, et laine ulatus 10. tekini, mis võrdub ligikaudu seitsmekorrulise maja kõrgusega (ligi 18-19 meetrit). Purunesid kahe kajuti aknad, 62 kajutit olid veekahjustustega ja 4 reisijat said vigastada.

New Yorgi asemel siirdus laev remonditöödeks Charlestoni. Reisijad, kelle kajutites loksus vesi, lennutati koju. Järgmise kruiisi reisijatele antakse 100 USD krediiti laeva peal kulutamiseks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.