Järjekordne rünnak laevale

Jätkuvad piraatide rünnakud laevadele Aasias. Seekordne rünnak toimus reedel Singapuri väinas. Ohvriks valisid piraadid seekord 38.172 tonnise Hiina puistlastilaeva. Ligi 12 paati piirasid laeva ümber. Üritati tungida laeva, kuid kapteni efektiivse tegevuse tulemusena suudeti rünnakud tagasi lükata vee laskmise, kiiruse tõstmise ja helisignaali laskmistega. Aktsioon kestis umbes 50 minutit. Tubli kapten! Mõned aastad tagasi läbides laevaga sama piirkonda, hoidsin liiniheitmise “kahuri” alati käepärast. Terves laevas olid üleliigsed tuled kustutatud, väljapääsud tekile suletud ning kardinad akendel ees. Meil vedas, kuigi märkasin paari üritust, millest loobuti meie laeva liiga kõrge vabaparda tõttu. Ühel korral siiski rünnati konteinerlaeva meist 10 miili eespool.
Puistlastilaev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.