Sel reedel toimub Tallinnas rahvusvaheline merenduskonverents

Pressiteade, Eesti Laevaomanike Liit ja Corpore Konverentsid

Reedel, 29. septembril toimub Tallinnas XIII rahvusvaheline merenduskonverents „Meremured“, mis käsitleb sel aastal teiste teemade hulgas Eesti merenduspoliitika rakenduskava realiseerimist ja digipööret laevanduses. Konverentsil esineb avaettekandega Euroopa Komisjoni peadirektori asetäitja liikuvuse ja transpordi valdkonnas Matthew Baldwin.

Eesti Laevaomanike Liidu tegevjuhi Enn Kreemi sõnul on Eesti eesistumise ajal üks aktuaalseid teemasid kindlasti ka digipööre laevanduses. „Tehnilise konsultatsiooni firma DNV GL AS äriarenduse osakonna juhataja Ole Vidar Nilsen räägib merenduse digitaalsest tulevikust, märksõnadeks digitaliseerimine, automatiseerimine, suurandmete kasutamine ja autonoomsed laevad,“ lausus Kreem.

Tänavuse konverentsi olulisemateks teemadeks on Eesti merenduspoliitika rakenduskava realiseerimine, selle edasi arendamine ja suutlikkus konkureerida Euroopa Liidu merenduses. Päev lõpeb diskussioonipaneeliga teemal „Meremured – suuremad ja väiksemad“, kus osalevad riigikogus esindatud erakondade esindajad.

Kreemi sõnul on merendussektori jaoks oluline areng valitsuse otsus, et hiljemalt 2019. aastal hakkavad Eesti lipu all sõitvatele alustele kehtima maksuerisused. „Kõik pole ju veel võidetud ega ka kaotatud. Nii ettevõtjate kui avaliku sektori ühiste pingutustega võime jäässe külmunud laevanduse uuesti liikuma lükata,“ lisas Kreem.

Konverentsi tervitussõnad lausub riigikogu esimees Eiki Nestor ning ürituse avab Eesti Laevaomanike Liidu president Kalev Järvelill, avaettekandega astub üles Euroopa Komisjoni peadirektori asetäitja liikuvuse ja transpordi valdkonnas Matthew Baldwin. Teiste hulgas esinevad XIII rahvusvahelisel merenduskonverentsil ettekannetega Soome Laevaomanike Liidu tegevjuht Olof Widen, Portugali Laevaomanike Liidu tegevjuht Albrecht Gundermann, Veeteede Ameti peadirektor Rene Arikas ja DNV GL AS äriarenduse osakonna juhataja Ole Vidar Nilsen.

Merenduskonverentsist, millega tähistatakse ka septembris toimuvat maailma merepäeva (World Maritime Day), on saanud iga-aastane traditsioon, kus kohtuvad merendus-, transpordi-, avaliku ja akadeemilise sektori esindajad ning ettevõtjad Eestist ja välismaalt, et arutada aktuaalseid merendusteemalisi küsimusi, seada sihte ning pakkuda välja lahendusi, mis oleksid kasulikud nii Eesti majandusele kui ka ühiskonnale laiemalt. Rahvusvahelist merenduskonverentsi on Eestis korraldatud alates 2005. aastast ning selle aja jooksul on konverentsil osalenud üle 1500 eksperdi rohkem kui kümnest riigist.

XIII rahvusvaheline merenduskonverents „Meremured“  toimub sel aastal 29. septembril algusega kell 10 Tallink SPA & Conference hotelli konverentsikeskuses. Konverentsi korraldavad Eesti Laevaomanike Liit, TTÜ Eesti Mereakadeemia ning Corpore Konverentsid. Rohkem informatsiooni: http://corpore.ee/event/ rahvusvaheline- merenduskonverents.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.